Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 14:19

Buongiorno Italia: Juveova Pirova pobeda u Ređo Emiliji, Milan, Atalanta i Napoli marširaju ka Ligi šampiona

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice 36. kola Serije A su u centru pažnje italijanske sportske štampe. U prvom planu su pobede Milana, Juventusa i Intera koji nose različite predznake. Trijumf Rosonera znači korak bliže Ligi šampiona, tri boda Juvea u Ređo Emiliji održavaju nadu a pobeda Intera potvrđuje dominaciju u ovom šampionatu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Đavolja posla. Milan u sedmoj brzini. Liga šampiona je nadohvat ruke", piše egzaltirano Gazeta o trijumfu Milana protiv Torina koji je, istini za volju, igrao sa gotovo rezervnim timom jer je trener Davide Nikola želeo da odmori igrače za okršaj sa Specijom u subotu.

U podnaslovu se dodaje da su Milan i Atalanta odgovorili Napoliju i da su to tri tima koji se nalaze nadomak LŠ. "Sada smo na tri kilometra od vrha Mortirolo", izrazio se slikovito trener Rosonera Stefano Pioli budući da je u toku biciklistička trka "Điro d’Italia".

"U Ibrinom odsustvu Rebić pregazio Torino i približio Piolija Ligi šampiona", naslov je izveštaja na drugoj i trećoj strani u kome se kaže da je sada Milanu dovoljno da pobedi Kaljari i da ima matematičku sigurnost da je obezbedio povratak u Ligu šampiona posle sedam godina.

"Ali, Juve je i dalje u životu. Bufonov poklon za rastanak: odbranio penal Berardiju, a onda su Ronaldo i Dibala udarili pečat na stotke", aludira se da su dvojica napadača stigla na istom meču do magične granice od 100 golova u dresu Juventusa.

U tekstu na unutrašnjim stranama se priznaje da je Sasuolo bolje igrao od Juventusa ali i da je prokockao nekoliko šansi među kojima i penal Berardija. "Početak utakmice Sasuola je bio za aplauze, ali je Bufonova odbrana penala preokrenula tok utakmice", konstatuje list.

"Klub 100. Dibaldo leti, rekord u tandemu Dibale i Ronalda za Ligu šampiona i budućnost?", pita se milanski dnevnik da li će dvojica asova ostati u Juventusu ako se Stara dame ne kvalifikuje za najvažnije evropsko takmičenje.

"Šampioni nastavljaju da slave: Inter zabio tri gola i Romi. Konte – Lautaro, kakve varnice", piše Gazeta da su Nerazuri zasluženo pobedili 3-1, ali i svedoči o žestokoj svađi između Antonija Kontea i Lautara Martineza kada je Argentinac bio zamenjen sa Pinamontijem. Lautaro je imao preteranu reakciju zato što je ušao u igru u prvom poluvremenu umesto povređenog Sančeza i doživeo je potez Kontea kao uvredu. Naravno, Konte mu nije ostao dužan i prilično žestoko mu je odbrusio.

"Evro Boginja na tri boda do neba", ukazuje se da je Atalanti posle pobede nad Beneventom dovoljno da osvoji samo tri boda u sledeća dva meča protiv Đenove i Milana da bi obezbedili treće uzastopno učešće u Ligi šampiona.

"Remi među prijateljima, bez jednog udarca u okvir gola", eksplicitan je naslov nerešenog rezultata 0-0 između Kaljarija i Fjorentine koji je matematički spasao Fjorentinu od ispadanja, a Kaljarija praktično doveo na bod od sigurnog opstanka u Seriji A. Za najboljeg igrača meča, posle dužeg vremena, proglašen je Nikola Milenković, uz obrazloženje da je osujetio Žoaa Pedra da postigne gol iz jedine šanse koju je kreirao domaćin.

CORRIERE DELLO SPORT

"Čiro se ne predaje nikad", stavlja u prvi plan Korijere gol Imobilea u poslednjem sekundu meča Lacio – Parma koji je doneo tri boda Nebeskoplavima posle očajne partije na Olimpiku. U podnaslovu se podvlači da je Imobileov 20. gol ostavio Lacio barem u teoriji, u trci za mesto u LŠ. "Dvanaesta uzastopna pobeda Lacija na Olimpiku, ali Imobile nije zadovoljan: "Moramo da napravimo mentalni kvalitativni skok. Klub kao što je Lacio mora uvek da se bori za Ligu šampiona, ne može da se zadovoljava petim ili šestim mestom".

"Nezasluženo smo izgubili. Iskupićemo se na derbiju", uzeo je Korijere izjavu Paola Fonseke za naslov izveštaja sa meča Inter-Roma. Na unutrašnjim stranama se dodaje da Roma ozbiljno rizikuje da ostane i bez mesta u Ligi konferecija i da je pobeda u derbiju sada obavezna kao bi se zadržale šanse da se izađe u Evropu u sledećoj sezoni. Na drugoj strani se podvlači da je Antonio Konte ponovo izbegao uobičajene televizijske intervjue posle meča, kao i verbalni sukob sa Lautarom Martinezom nakon izmene u drugom poluvremenu.

"Rim nestrpljivo čeka Murinja, Dolazi početkom juna", najavljuje Korijere da će Portugalac doći u Trigoriju za tri nedelje i da će imati odrešene ruke u izboru saradnika i čitavog tima ljudi koji cirkuliše oko igrača: od pomoćnih trenera do fizioterapeuta.

"Napoli gleda u budućnost. Nuno Mendeš i De Paul", prenosi rimski dnevnik da je Aurelio de Laurentis bacio oko na igrača Sportinga iz Lisabona i na zvezdu Udinezea. Štaviše, Korijere tvrdi da je gazda Azura tražio zvanično od svog kolege Poca Rodriga de Paula. Pored pomenute dvojice na putu za Napulj je i Zakanji iz Verone.

U drugom tekstu posvećenom Napoliju se navodi da se Osimhen preporodio posle prelažanog Kovida-19. "Osimhen od povratka napreduje koracima vođe", naslov je priče u kojoj se navodi da je sa Nigerijcem u timu u poslednjih 12 kola Napoli osvojio 29 bodova zabeleživši devet pobeda, dva remija i samo jedan poraz.

TUTTOSPORT

"Juve 100 sa Ronaldom i Dibalom", stavlja u prvi plan torinski dnevnik činjenicu da su dvojica igrača juče stigli do trocifrenog broja golova u dresu Stare dame. U podnaslovu se kaže da da se u Ređo Emiliji videla reakcija igrača Juvea i da je nada još uvek živa za plasman u Ligu šampiona.

"Juve, konačno se video ponos, želja, talenat, ali se pojavio i žal za propuštenim prilikama", sublimira u jednoj rečenici Tutosport osećanja posle pobede Bjankonera nad Sasuolom sa 3:1.

"Bufon: Voleću uvek Juve, videću da li da nastavim karijeru ili ne ", izjavio je Đanluiđi Bufon posle svoje, verovatno poslednje partije u dresu Juvea u Seriji A. Golman Stare dame je rekao da su bacili u vetar barem deset bodova protiv tzv. malih klubova i da nije pravedno kritikovati klub koji je osvojio devet uzastopnih skudeta zbog jedne "nesrećne" sezone.

"Pirlo se ne predaje: Živi smo, ali je potrebno da promenimo način razmišljanja", navode se reči trenera Juventusa posle utakmice na Mapei stadionu.

"Veliki Milan, Torino nedostojan", piše Tutosport da su Rosoneri sve bliži Ligi šampiona dok će tim Granata morati još da se znoji pre nego što obezbedi opstanak u Seriji A.

"Toro B je za Seriju B: Spektakl Milan", ističe se na unutrašnjim stranama da se Torino kockao protiv Rosonera i da je doživeo debakl. Naime, trener Nikola je poslao drugi tim jer je želeo da sačuva najbolje igrače za meč sa Specijom u subotu. Drugim rečima, Torino se pomirio unapred sa porazom ali nije očekivao debakl i sedam primljenih golova.

"Muriel – Pašalić, Boginja se vratila na drugo mesto!", piše list da je Atalanta sa golovima Kolumbijca i Hrvata ponovo zauzela poziciju iza leđa Intera i da bi u subotu protiv Đenove, koja je već obezbedila prvoligaški status i u sledećoj sezoni, mogla da zapečati plasman u Ligu šampiona.

"Martota: voleo bih da Konte ostane", uzima Tutosport izjavu generalnog direktora Intera kao dokaz da nije sigurno da će Antonio Konte voditi Nerazure u sledećoj sezoni. Marota je dodao da je finansijska situacija u Interu teška, ali da se ne razlikuje mnogo od drugih velikih klubova, kao i da će Inter ispoštovati sve ugovore i platiti sve što predviđaju ugovori, od igrača do stručnog štaba.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.