Čelsi nije izdržao – Real u polufinalu

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 22:54

Čelsi nije izdržao – Real u polufinalu

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču četvrtfinala pobedili Čelsi 2:0 (0:0) u Londonu.

Kraljevski klub i aktuelni šampion ukupnim rezultatom od 4:0 iz dva meča otišao je među četri najbolja tima Evrope, gde će im rival biti bolji iz dvomeča Bajern - Mančester siti.

Ekipa Karla Ančelotija otpor borbenog rivala slomila je u drugom poluvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << golovima dvostrukog strelca Rodriga u 58. i 80. minutu.

Iako u prvom poluvremenu nije bilo golova, uzbuđenja nije nedostajalao. Domaći tim u boljem ritmu je krenuo u revanš, a prva prilika za Čelsi došla je u 10. minutu.

Kante je bio u prilici, ali nije dobro zahvatio loptu i ona je završila pored stative. Samo 10 minuta kansije, prvu priliku da ugrozi gol londoskog tima imao je Rodrigo, ali je njegov šut otišao pored stative.

Konkretnija je bila ekipa Frenka Lamparda, konstantno je pokušvala da dođe do prilike za pogodak. Igrao se 31. minut kada je Galager šutirao glavom preko gola, ali je brzo pokazano da je bila ofsajd pozicija.

Izabranici Karla Ančelotija imali su svoje pokušaja, a nabolji je došao u finišu prvog dela. Igrao se 42. minut kada je Vinisijus imao veliki promašaj. Modrić ga je odlično proigrao, ali Brazilac nije zahvatio loptu kako treba.

Napadački mentalitet londonski tim pokazao je i u poslednjim trenucima prvog poluvremena, Kukurelja je šutirao sa pet metera, ali je Kurtoa pokazao kakav je golman i sjajnom intervencijom je odbranio udarac i sačuvao svoju mrežu.

Domaći sastav sa pritiskom na defanzivnu liniju Reala nastavio je i početkom drugih 45 minuta. Najbolja prilika za Čelsi došla je u 52. minutu, Kante je šutirao, lopta je već bila viđena u mreži, ali je defanzivac Reala izblokirao njegov šut.

Nisu odustajali od svog stila, želeli su da dođu do gola, a lep potez je napravio Haverc, kada je prihvatio pas duboko u šesnaestercu. Uputio nizak udarac po sredini gola, ali je Kuroa refleksno odbranio i sprečio njegov pokušaj.

Samo minut kasnije, sve nada Čelsija pale su u vodu. Samo 60 sekundi bilo je potrebno Rodrigu, da iz akcije Reala od tri poteza donese prednost.

Vinisijus je u kaznenom prostoru odlično namestio loptu Rodirgu, koji je matirao golmana Čelsija.

Tačka na ovaj usret stavljena je u 80. minutu, kada je viđena minijatura Valverdea. Ušetao se u kazneni prostor, a Rodrigo je rutinski poslao loptu u mrežu za 2:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Real golovima Rodriga slavio i u Londonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2023

Večeras smo dobili prve polufinaliste Lige šampiona. To su ekipe Real Madrida i Milana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Miler veruje u prolazak u polufinale Lige šampiona

Izvor: B92, 18.Apr.2023

Fudbaler Bajerna Tomas Miler izjavio je da klub iz Minhena ima šanse da eliminiše Mančester siti u četvrtfinalu Lige šampiona, prenose nemački mediji...Mančester siti je u prvom meču četvrtfinala LŠ prošle nedelje slavio sa 3:0, a revanš duel je na programu od 21 sat u Minhenu..."Verujem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.