Benzema odsutan sa sudjenja za navodni pokušaj ucene

Izvor: Beta, 20.Okt.2021, 11:06

Benzema odsutan sa sudjenja za navodni pokušaj ucene

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema nije danas bio prisutan na početku trodnevnog sudjenja zbog umešanosti u navodni pokušaj ucene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.Advokatski tim 33-godišnjeg fudbalera rekao je sudu u Versaju da su profesionalne obaveze "onemogućile" njihovog klijenta da prisustvuje. Benzemi se sudi za saučesništvo u pokušaju ucene.Benzema je sinoć igrao za Real u Kijevu protiv Šahtjora, utakmicu u Ligi šampiona. Real u nedelju igra protiv Barselone u španskom prvenstvu.Osim Benzeme, za pokušaj ucene optužene su još četiri osobe. Za te optužbe kazna ide i do pet godina zatvora i 75.000 evra.Benzema je osmunjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti video snimak seksa.On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javnosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu "nije mesto u reprezentaciji".Istragom je utvrdjeno da se Benzemi obratio prijatelj iz detinjstva, kako bi bio posredink i ubedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucenjivačima, ali je Valbuena umesto toga obavestio policiju.Benzema je negirao optužbe.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Počinje proces protiv Benzeme

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2021

U Parizu danas počinje sudski proces protiv francuskog fudbalera Karima Benzeme prema optužbama za saučesništvo u pokušaju ucjene bivšeg saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene zbog spornog snimka seksa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.