Bajka Ronalda i polufinale Reala!

Izvor: Mondo, 12.Apr.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajka Ronalda i polufinale Reala!

Portugalac postigao tri gola u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Volfzburga i najzaslužniji je što je Real nadoknadio 0:2 i nastavlja takmičenje.

Kristijano Ronaldo!

Najbolji kada je najpotrebnije, a Realu je u utorak uveče, tokom revanša četvrtfinala Lige šampiona protiv Volfzburga, samo takav bio potreban Ronaldo.

"Kraljevski klub" je trijumfovao 3:0 i prošao među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu, a sva tri gola postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Portugalac. U 16, 17. i 77. minutu. Real je uspeo u onome što mu je poslednji put pošlo za rukom davne 1987. godine, kada je posle 2:4 iz Beograda pobedio Crvenu zvezdu u četvrtfinalu Kupa šampiona u Madridu sa 2:0.

Uskoro opširnije...

Foto: AP Photo/Francisco Seco

UŽIVO:

Real Madrid moraće u utorak uveče ono što nije uspeo 29. godina - da nadoknadi 0:2 i plasira se u polufinale Lige šampiona, gde su ga mnogi već videli kada se saznalo da im je protivnik u četvrtfinalu Volfzburg.

Ipak, "vukovi" su u Nemačkoj odigrali odličnu utakmicu i desetostrukog prvaka Evrope ispratili za Madrid sa dva komada u mreži, a da je pritom njihova ostala netaknuta.

 Poslednji put kada su Madriđani nadoknadili zaostatak od dva gola, dogodilo se u četvrtfinalu Kupa šampiona u sezoni 1986/1987 protiv Crvene zvezde. Crveno-beli su pobedili u Beogradu 4:2, ali je na Santajgo Bernabeu bilo 2:0. Danas će im taj rezultat u regularnom delu meča doneti produžetak.

Posle osvajanja titule prvaka Nemačke u sezoni 2008/2009, Volfzburg se nalazi pred istorijskim uspehom. Sa druge strane, Real je najuspešniji klub u elitnom UEFA takmičenju i pored deset trofeja ima još tri izgubljena finala.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale:

Real Madrid - Volfsburg 3:0 (2:0) (prva utakmica 0:2)

/Ronaldo 16, 17, 77/

Mančester siti - Pari sen Žermen 1:0 (0:0) (prva utakmica 2:2)

/De Brujne 76/

u sredu:

Atletiko Madrid - Barselona (prva utakmica 1:2)

Benfika - Bajern Minhen (prva utakmica 0:1)

.@Cristiano is #UCL top scorer this season with 13. His total of 12 quarter-final goals is a record. pic.twitter.com/gQeTHMw7zO

— Champions League (@ChampionsLeague) April 12, 2016

Unbelievable. Sun now cracking the flags! pic.twitter.com/nGImm0rZJv

— Joseph Walker (@UEFAcomJoeW) April 12, 2016

SASTAVI:

REAL: Navas - Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo - Modrić, Kasemiro, Kros - Bejl, Benzema Ronaldo.

VOLFZBURG: Benaljo - Vierinja, Naldo, Dante, Rodrigez - Gilavogi, Gustavo - Enrike, Arnold, Draksler - Širle.

Foto: AP Photo/Francisco Seco

IZ MINUTA...

77' - GOOOL! Kristijan Ronaldo postiže het-trik. Ovaj put iz "slobodnjaka", kroz "živi zid"...

72' - Nakautirani Bruno Enrike izlazi, Danijel Kaliđuri je u igri.

70' - I Volfzburg je imao priliku posle "skraćenog kornera". Navas je na mestu.

65' - Velika prilika za Real i puno sreće za Nemce. Ramos je posle kornera pogodio stativu, lopta se odbila i letela u visini gol-linije pravo u ruke Dijegu Benalju.

50' - Ofanziva Reala i povremeni opasni napadi Volfzburga. Rezultat je 2:0 za Madriđane.

Da li ćemo gledati produžetke ili će se ime polufinaliste saznati posle još 45 minuta, saznaćemo vrlo brzo...

Završeno je prvo poluvreme... Sve je na "nuli" posle 135 minuta igre!

38' - Samo Bruno Enrike zna šta je čekao kada se u 38' minutu našao sa loptom ispred gola Reala. Da je reagovao brže verovatno bi "kraljevski klub" ponovo bio u zaostatku. Ovako, Nemci su dobili samo korner...

34' - Kejlor Navas na ouzbiljnim mukama posle šuta Luisa Gustava sa distance. Korner za sve opasniji Volfzburg...

31' - Veliki peh za Volfzburg. Džulijan Draksler je zbog povrede izašao, Maks Krze je na terenu umesto njega.

29' - Nova prilika za Real. Benzema je bio u prodoru, imao je otvoren šut sa ivice kaznenog prostora, ali je Benaljo odlično pokrio bliži ugao.

27' - Prvi udarac u okvir gola Reala. Gustavo je šutirao sa 20 metara, Navas je bio siguran. Lopta je išla pravo u golmana Reala.

17' - GOOOL! Kristijano Ronaldo - 15. gol na 10 utakmica u Ligi šampiona ove sezone. Posle kornera Ronaldo je trznuo glavom i savladao Benalja. Prednost Volfzburga se istopila za dva minuta.

Twitter Embed Code

17' GOOOOOOOOOOAL by @Cristiano!!! | Real Madrid 2-0 Wolfbsurg

#RMUCL#HalaMadridpic.twitter.com/RPOWPnGYtW

— Real Madrid C.F. (@realmadriden) April 12, 2016

17' GOOOOOOOOOOAL by @Cristiano!!! | Real Madrid 2-0 Wolfbsurg #RMUCL #HalaMadrid pic.twitter.com/RPOWPnGYtW— Real Madrid C.F. (@realmadriden) April 12, 2016

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.