BATE hrabro do remija sa Milanom, Zenit otpisao Šahtjor

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2011, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BATE hrabro do remija sa Milanom, Zenit otpisao Šahtjor

BATE Borisov je pružio odličan otpor favorizovanom Milanu i uspeo da dođe do boda u četvrtom kolu H grupe Lige šampiona. Šampion Belorusije se nije uplašio gostujuće ekipe i igrao otvoren meč sa njima, uz nekoliko vrlo zrelih prilika.
Milan je poveo u 22. minutu posle kontranapada. Prethodno su gosti imali mnogo problema da raščiste situaciju ispred gola nakon slobodnog udarca koji je izveo Marko Simić. Robinjo je prošao po desnoj strani kao brzi voz, uposlio Zlatana Ibrahimovića koji je neometan iz peterca zatresao mrežu Aleksandra Gutora.

Samo minut posle primljenog pogotka, Belorusi su mogli da poravnaju rezultat. Udarac glavom najboljeg igrača BATE–a na ovom duelu, Maksima Skaviša odbranio je sjajnom intervencijom Kristijan Abijati.
Robinjo je pogodio stativu u 39. minutu kada su svi na stadionu u Minsku videli loptu u mreži. Zaobišao je golmana domaćih, ali šutirao neprecizno.
BATE je izjednačio u 55. minutu iz jedanaesterca. Duel Ignacija Abatea i Artjoma Koncevoja, sudija Rasmusen je okarakterisao kao dovoljno žustar za najstrožu kaznu. Renan Bresan je bio siguran za 1:1.
Izgledalo je da je to bila kompenzacija arbitra za nedosuđen penal za domaćina u 35. minutu, kada je Tijago Silva srušio Skaviša. Dva minuta posle poravnanja rezultata, moglo je da stoji na semofaoru 2:1 za BATE, ali Abijati je bio nesavladiv nakon pokušaja Dmitrija Bage.
Gutor je fantastičnom paradom odbranio još bolji udarac Robinja u 51, kao i pokušaj Kevina–Princa Boatenga iz peterca u 77. minutu. Remi omogućava Belorusima da se nadaju „prelasku” u Ligu Evrope, dok je Milan čeka ishod duela Barselone i Plzenja da bi video da li će ostati lider na tabeli.
Što se tiče srpskih internacionalaca, Simić je odigrao svih 90 minuta, dok je Mateja Kežman presedeo meč na klupi.
Semafor H grupe:
BATE - Milan 1:1 (Bresan 55 - Ibrahimović 22)
Plzenj - Barselona (20,45)
Tabela: Milan 8, Barselona (-1) 7, BATE 2, Plzenj (-1) 1.
Zenit je minimalno, ali zasluženo slavio protiv Šahtjora u G grupi. Ukrajinci nisu mogli da se prepoznaju na ovoj utakmici i prava je sreća da su izgubili samo sa 1:0. Tim iz Sankt Peterburga od prvog minuta je dominirao i imao ukupno 10 udaraca na gol Šahtjora za razliku od jednog ekipe iz Donjecka.

Gol koji je postigao Nikolas Lombaerts na asistenciju Konstantina Zirjanova bio je logičan sled događaja na terenu. Pre toga, sjajne šanse promašili su Tomaš Hubočan, Igor Denisov i Dani koji je pogodio stativu.
Aleksandr Buharov je u dva navrata nogao da se proslavi ali je ta privilegija pripala golmanu Šahtjora Oleksandru Ribki. Na kraju, problemi za Ukrajince, jer su prikovani za poslednje mesto na tabeli, tako da bi i nastavak takmičenja u Ligi Evrope za njih bio uspeh. Zenit je lider grupe.
Danko Lazović je ušao u igru u 85. minutu umesto Danija, dok je Aleksandar Luković ostao na klupi.
Semafor G grupe:
Zenit - Šahtjor 1:0 (Lombaerts 45)
APOEL - Porto (20,45)
Tabela: Zenit 7, APOEL (-1) 5, Porto (-1) 4, Šahtjor 2.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BАTE hrabro do remija sa Milanom, Zenit otpisao Šahtjor

Izvor: Utakmica.rs, 01.Nov.2011

BАTE Borisov je pružio odličan otpor favorizovanom Milanu i uspeo da dođe do boda u četvrtom kolu H grupe Lige šampiona. Šampion Belorusije se nije uplašio gostujuće ekipe i igrao otvoren meč sa njima, uz nekoliko vrlo zrelih prilika. Milan...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Zenit bolji od Šahtjora

Izvor: NaDlanu.com, 01.Nov.2011

Fudbaleri Zenita pobedili su večeras u Sankt Peterburgu Šahtjor iz Donjecka u četvrtom kolu Grupe G Lige šampiona... Utakmica je bila izjednačena po posedu i igri, ali je Zenit bio mnogo ofanzivniji od Šahtjora, koji je igrao bezidejno u napadu, zabeleživši samo pet šuteva ka golu, u odnosu...

Nastavak na NaDlanu.com...

LŠ: BATE uzeo bod Milanu, pobeda Zenita

Izvor: TvojPortal.com, 02.Nov.2011, 01:08

Izvor: Vestionline. Fudbaleri Milana remizirali su na gostovanju BATE Borisovu 1:1 u meču 4. kola H grupe Lige šampiona, dok je Zenit u Sankt Peterburgu savladao Šahtjor minimalnim rezultatom 1:0.. . Zlatan pogodio za bod. . Aktuelni italijanski šampion poveo je golom Zlatana Ibrahimovića u...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.