Azijska LŠ: Rendulić strelac, Kaluđerović poražen

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska LŠ: Rendulić strelac, Kaluđerović poražen

Srbi su sjajno startovali u Azijskoj Ligi šampiona. Pohang Zorana Rendulića je u prvom kolu slavio na gostovanju japanskoj Gambi, a Tokijo trenera Ranka Popovića u Australiji protiv Brizbejna.

Ipak nije sve prošlo sjajno po naše momke. Slavoljub Đorđević je sa Bunjodkorom izgubio kod kuće od Adelaida, a Andrija Kaluđerović je od 82. minuta igrao u porazu Pekinga od Ulsana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Južnokrejski Pohang inače tri puta šampion Azije razbio je Gambu (3:0). Jedan gol bio je delo Rendulića, posle loše intervencije golmana Fudžigaje, a zbog katastrofalne partije japanskog tima izvinjavao se trener, Brazilac, Žoze Karlos Serao:
Sramota je kako smo igrali, to nije nivo Gambe – rekao je Serao posle debija na klupi.
Ranko Popović je uspešno debitovao na klupi Tokija u međunarodnim takmičenjima, iako se pre meča pribojavao vremenskih uslova (razlika u temperaturi između Japana i Australije 20 stepeni).
Ponosam sam na moje igrače, koji su bili pametni i brzi kad je trebalo. Pokazali su sav potencijal – istakao je Popović.
A grupa:
Večeras: Al Rajan (Katar) – Esteglal (Iran)
Odloženo: Nasaf (Uzbekistan) – Al Džazira (Emirati)
B grupa:
Večeras: Banijas (Emirati) – Al Arabi (Katar)
Večeras: Al Itihad (S. Arabija) – Pahtakor (Uzbekistan)
E grupa:
Gamba (Japan) – Pohang (J. Koreja) 0:3 (Kim 19, Rendulić 22, Asamoa 76)
Bunjodkor (Uzbekistan) – Adelaid (Australija) 1:2 (Murzoev 90+4 – Bogard 13, Golek 53)
F Grupa:
Brizbejn (Australija) – Tokio (Japan) 0:2 (Jazava 45, Hasegava 55)
Ulsan (J. Koreja) – Peking (Kina) 2:1 (Šin Kim 25, Seulki Ko 35 – Piao 51)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Počela azijska Liga šampiona

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 12:25

U utorak je počela azijska Liga šampiona. Odigrano je sedam mečeva na kojima su uglavnom gosti bili uspešniji...Paktakor Taškent, koji trenira bivši šev stručnog štaba OFK Beograda Dejan Đurđević, ubedljivo je poražen od Al Itihada u gostima sa 4:0...Zoran Rendulić, bivši igrač Borca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.