Atletiko juri prednost Reala u LŠ: Oproštaj uz suze ili uz senzaciju

Izvor: Press, 10.Maj.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko juri prednost Reala u LŠ: Oproštaj uz suze ili uz senzaciju

Crveno-beli igraju poslednji evropski meč na svom "Visente Kalderonu". Biće ovo posebna utakmica - rekao je Simeone.
foto: novosti.rs
KAKAV god da bude ishod večerašnjeg (20.45) revanša polufinala Lige šampiona između Atletika i Reala, legendarni "Visente Kalderon" biće preplavljen emocijama, jer je to poslednji evropski meč koji će biti odigran u tom objektu. Crveno-beli će na oproštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od svog stadiona u međunarodnim takmičenjima, na kome su igrali od 1966. godine, probati da naprave jedan od najvećih preokreta u istoriji. Ostaje da se vidi mogu li da nadoknade 0:3 i da li će mu reći "zbogom" uz suze ili smeh.
"Kalderon" će po završetku ove sezone biti zatvoren, kasnije i srušen, a Atletiko će dogodine stanovati na stadionu "Metropolitano".
- Biće ovo svakako poseban meč - rekao je trener Atletika, koji je kao fudbaler pet godina trčao na "Kalderonu". - Pred nama je izuzetno komplikovan zadatak, za mnoge i nerešiv, ali ne i za nas. Jednostavno, kada smo mi u pitanju, ništa nije nemoguće. Reč je o dve različite utakmice - zaboravljamo šta je bilo i spremamo se da pružimo veliku partiju. U svakom slučaju, biću ponosan na svoje fudbalere bez obzira na rezultat. Srećan sam što ih treniram.
Simeoneovi "ratnici" se hrabre i susretom od pre dve godine u "Primeri", kada su sa 4:0 demolirali "kraljeve". Međutim, ulog je ovde ogroman, finale 3. juna u Kardifu, i sigurno je da će strateg gostiju Zinedin Zidan mnogo više pažnje posvetiti defanzivi, pogotovo na početku, kada se očekuju furiozni udari domaćih. U istoriji, Atletiko i Real su odigrali osam utakmica međusobno na međunarodnoj sceni, ali samo dve na "Kalderonu". Beli nijednom nisu postigli gol, pošto je 1958/1959. bilo 1:0 za domaće, kao i 2014/2015.
- Ne zavarava nas prednost iz prvog meča koju imamo - kaže Zidan. - Znamo koliko je Atletiko neugodan protivnik, pogotovo na svom terenu. Da bismo ostvarili cilj i plasirali se u finale, moraćemo da odigramo savršenu partiju.
Povoljna okolnost za Real je to što je francuski stručnjak omogućio odmor skoro svim standardnim prvotimcima za vikend, u prvenstvenom duelu protiv Granade (4:0). Ronaldo, Benzema i društvo tako sveži ulaze u okršaj sa Atletikom, koji bi mogao da bude stepenica ka ispisivanju novih stranica istorije. "Kraljevi" imaju dvostruki motiv, jer žele ove sezone da osvoje rekordnu 12. evropsku titulu, ali i da postanu prvi klub koji je posle Milana (prvak 1989. i 1990) odbranio tron.
RONALDO NAPADA MESIJA
NA listi strelaca ovog ciklusa vodi Lionel Mesi (11 golova), čija Barsa je završila takmičenje, a drugi je Kristijano Ronaldo sa deset pogodaka. Ukoliko Realov Portugalac uspe da pretekne Argentinca, biće prvi fudbaler sa šest titula golgetera elitnog takmičenja, a pet uzastopnih.
I Ronaldo i Mesi su po pet puta bili prvi strelci, i obojica po četiri puta zaredom.
ZANIMLjIVOSTI
* Real nije izgubio nijednu utakmicu ove sezone u Ligi šampiona (osam pobeda, tri remija).
* Atletiko je pobedio na 29 od 35 prethodnih mečeva kod kuće na međunarodnoj sceni.
* U UEFA takmičenjima se 468 puta desilo da u revanšu domaćin juri 0:3, a 442 pokušaja su bila neuspešna (94,4%).

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U FINALU IGRAJU REAL – JUVE: Atletiko krenuo po čudo, pobedio, ali je ponovo pao pred “kraljem” (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 10.Maj.2017

Realu je pošlo za rukom nešto što je do sada samo Mančester junajtedu - domogao se finala Lige šampiona u sezoni kada brani titulu!..U revanšu polufinala, aktuelni evropski prvak je poražen od Atletika 2:1 i zakazao veliko finale sa Juventusom, 3. juna u Kardifu...Atletiko Madrid - Real Madrid...

Nastavak na Telegraf.rs...

Real preživeo "blickrig", sa Juventusom za titulu!

Izvor: B92, 10.Maj.2017

Fudbaleri Real Madrida braniće 3. juna u Kardifu titulu šampiona Evrope protiv italijanskog Juventusa. "Jorgandžije" su zamalo vratile dramu u dvomeč pogodima Saula Njigesa i Antoana Grizmana u prvih 16 minuta, ali je Isko krajem prvog poluvremena stavio tačku.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.