Anćeloti: Divim se Liverpulu, izaći ću ranije na teren da još jednom uživo čujem “You’ll never walk alone“

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anćeloti: Divim se Liverpulu, izaći ću ranije na teren da još jednom uživo čujem “You’ll never walk alone“

Italijanski stručnjak očekuje da Kristijano Ronaldo bude posebno motivisan protiv Liverpula

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da se divi Liverpulu, narednom rivalu u Ligi šampiona, i da jedva čeka da ponovo uživo oseti atmosferu na čuvenom Enfildu.

Aktuelni šampion Evrope u trećem kolu B grupe elitnog tamičenja gostuje petostrukom šampionu Starog kontinenta, koji ne blista ove sezone i ne sme da izgubi, ukoliko želi da ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u trci za osminu finala.

"Divim se Liverpulu još od 1984. godine i pobede protiv moje Rome u finalu Kupa šampiona u Rimu. Ima nešto posebno u tome kada njihovi navijači pevaju "You'll Never Walk Alone". Sutra uveče ću ranije izaći na teren da još jednom osetim uživo tu atmosferu", izjavio je Anćeloti.

Italijanski stručnjak, koji je sedeo na klupi Milana u čuvenom finalu u Istanbulu iz 2005. godine, kada cu Redsi nadoknadili 0:3 i osvojili trofej kaže da je upravo ta pesma pokrenula rivala.

"Vodili smo sa 3:0 na poluvremenu, otišli smo u svlačionicu s mislima da je sve gotovo. Međutim, njihovi navijači nisu prestajali s pesmom i onda se sve preokrenulo. Neću reći da smo izgubili zbog pesme, ali ima nešto u tome. Ipak, dve godine kasnije vratili smo im milo za drago u Atini. Mislim da je sve to sudbina", naveo je Anćeloti i dodao da sjajna atmosfera može da bude samo dodatni motiv njegovim igračima, posebno Kristijanu Ronaldu, ponajviše zbog rivaliteta Mančester Junajteda i Liverpula.

Madridski tim ima maksimalan učinak posle dva kola, pošto je prethodno pobedio Bazel (5:1) i Ludogorec (2:1), dok Liverpul nije krenuo kako je očekavao, “na mišice” je ostvaren trjumf nad Ludogorecom (2:1), a potom je usledio poraz u Bazelu (1:0). Ipak, iz Kraljevskog kluba navjavljuju oprez, pre svega zbog poslednjeg sudara ova dva tima na Enfildu, 2009. godine, kada su Crveni u osmini finala slavili sa ubedljivih 4:0.

Veliku pažnju privlači i duel A grupe u Atini, gde Olimpijakos dočekuje Juventus. Meč između crveno-belih i crno-belih, baš kao i minulog vikenda u Beogradu vodiće srpski sudija Milorad Mažić, a Pirejci, za koje igra bivši zvezdaš Luka Milivojević žele da posle šampiona Španije, Atletika, na svom terenu sruše i prvaka Italije. Belgijski šampion Anderleht, čiji napad predvodi reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, u Briselu dočekuje Arsenal. Anderleht nakon 11 odigranih utakmica u belgijskom prvenstvu drži prvo mesto bez poraza, ali u Evropi je sasvim druga priča - samo jedan trijumf u proteklih 20 utakmica.

Zanimljivo će biti i u Istanbulu, gde Galatasaraj nakon pobede u derbiju protiv Fenerbahčea (2:1) dočekuje Borusiju iz Dortmunda, koja uprkos lošem startu u Bundesligi u elitnom takmičenju ima maksimalne dve pobede.

(foto: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.