Ahmetović rešio derbi Sarajeva, Željo na -8 (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Nov.2018, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmetović rešio derbi Sarajeva, Željo na -8 (video)

Fudbaleri Sarajeva savladali su Željezničar u najvećem derbiju bosanskohercegovačkog fudbala. Junak Mersudin Ahmetović koji je postigao dva gola za domaće.

Derbi Sarajeva koji su ekipe Sarajeva i Željezničara danas odigrale na stadionu "Koševo" pripao je lideru bosanskohercegovačke Premijer lige.

Ekipa Husrefa Musemića slavila je rezultatom 2:1 (2:1) i tako uvećala bodovnu prednost u odnosu na aktuelnog šampiona i današnjeg protivnika.

Uvodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minuti sarajevskog derbija nisu doneli mnogo uzbuđenja, ali je domaćin iz prve prave šanse na utakmici stigao do vođstva. Na asistenciju Miloša Stanojevića vodeći pogodak za Sarajevo postiže Mersudin Ahmetović.

Radost domaćih kratko je trajala. Samo tri minuta kasnije Željo se vraća u život i to golom sa bele tačke. Stanojević je oborio Veselinovića, sudija je bez razmišljanja pokazao na "kreč", a precizan sa 11 metara bio je Sulejman Krpić.

Momenat koji je odredio dalji tok sarajevskog derbija viđen je u 25. minutu kada je Miloš Bakrač zaradio crveni karton i ostavio ekipu Željezničara sa igračem manje na terenu.

Samo šest minuta kasnije Sarajevo materijalizuje prednost i stiže do drugog vođstva. Ponovo je strelac bio Ahmetović, a asistenciju je upisao Šabanović.

Do odlaska na odmor domaći su imali još dve dobre prilike, a u nastavku su se opredelili za čuvanje rezultata i odbranu gola koja im je donela željeni ishod.

Sarajevo je zahvaljujući današnjem trijumfu uvećalo bodovnu prednost u odnosu na Zrinjski i Željezničar i zauzima prvo mesto na tabeli sa 36 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.