Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 22:34

AZIJA: Ćavi izbegao poraz u 89. minutu

Prvo kolo Azijske Lige šampiona donelo pregršt uzbuđenja

KAVASAKI – FUKUOKA 3:1 (1:1)

(Fudbal, Japan 1)

Kavasaki nezaustavljivo grabi ka novoj, četvrtoj tituli prvaka Japana. Aktuelni šampion Džej lige je u 19. kolu savladao Fukuoku na svom terenu, upisavši petu uzastopnu pobedu u prvenstvu, te uz utakmicu više ima i pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Nagoju. Domaćin je do pobede stigao tek golovima u drugom poluvremenu, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je inicijalno vođstvo Fukuoka uspela da anulira pred sam odlazak na odmor. Ipak, na startu nastavka Kavasaki je dodao gas, a u pet minutu nadoknade i definitivno dovršio posao.

NAGOJA – HIROŠIMA 1:0 (1:0)

(Fudbal, Japan 1)

Kavasaki vodi kolo, Nagoja ga u stopu prati. Drugoplasirani tim japanskog prvenstva slavio je u 19. kolu minimalnim rezultatom protiv Hirošime i zadržao se na pet bodova zaostatka u odnosu na lidera, od kojeg ima i meč manje. Junak je Marujama, koji je sredinom prvog poluvremena postigao jedini gol na meču. Znajući da je odbrana Nagoje ove sezone poklekla samo jednom, Hirošima je već tada mogla da se preda.

PERSEPOLIS – AL VAHDA 1:0 (1:0)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Persepolis je partije iz domaćeg prvenstva uspeo da prenese na kontinentalno takmičenje i upiše trijumf na otvaranju sezone u Azijskoj Ligi šampiona. Iranski predstavnik je bio bolji od Al Vahde, kojoj je presudio pogodak Hoseinija neposredno pre odlaska na odmor, u 40. minutu prvog poluvremena.

PAHTAKOR - TRAKTOR 3:3 (0:0)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Duel predstavnika Uzbekistana i Irana završen je bez pobednika, a utakmicu je obeležilo veoma uzbudljivo drugo poluvreme. Uspavanku iz prvog dela igre nadomsetila je bespoštedna borba u nastavku. Gosti su sa dva gola već do 56. minuta stekli osetnu prednost, ali je Pahtakor uspeo da režira potpuni preokret i u 82. minutu stigne do vođstva. Ipak, tri minuta kasnije golom iz penala Traktor je stigao do boda i izbegao poraz na premijeri.

AL SAD - FULAD 1:1 (0:0)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Iranski predstavnik golom Lusijana Čimbe poveo je u 61. minutu, ali je katarski predstavnik kojeg sa klupe predvodi čuveni Ćavi uspeo da dođe do boda u 89. minutu pogotkom Jusufa Abdel Razaka koji je 19 minuta ranije ušao u igru. Katarski predstavnik tako je izbegao poraz i u petom međusobnom duelu pošto je prethodno ostvario pobedu i tri remija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.