Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 09:43

Zvezdin beg od Izraelaca i starog dželata – Jermeni idealka

Srpski šampion može na žrebu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona da natrči na minu (12 časova)

Treće učešće u Ligi šampiona je san, ulazak u Ligu Evrope preko plej-ofa za elitno klupsko takmičenje je imperativ za ekipu Dejana Stankovića, dok bi potencijalni ulazak u Ligu Konferencija predstavljao ozbiljan korak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << unazad. Srpski šampion će na današnjem žrebu parova za drugo kolo Lige šampiona dobiti prvog rivala, protiv kojeg će pokušati da nagovesti velike domete.

UEFA je još sinoć napravila podgrupu i približila Crvenu zvezdu potencijalnoj mini. Jasno je da bi crveno-beli bili favoriti protiv boljeg iz duela Makabi Haifa-Kairat, ali bi jako voleli da izbegnu Izraelce i nekadašnjeg dželata.

Uz kiparsku Omoniju, novi šampion Izraela važi za najjači tim u grupi nepovlašćenih timova drugog kola kvalifikacija. U prethodnoj takmičarskoj godini prekinuli su dominaciju imenjaka iz Tel Aviva i okitili se 13. tiulom šampiona Izraela. Tim je uglavnom sastavljen od domaćih igrača, ali velike zasluge za šampionsku titulu pripadaju srpskom štoperu Bogdanu Planiću, te vezisti sa Surinama Šeriju.

Biće Makabi blagi favorit u sudaru sa Kairatom, ali daleko od toga da će Izraelcima biti lako. Tim iz Almatija je osvojio titulu posle 20 godina čekanja, ispred velikog rivala Astane, i trenutno je prvoplasiran u domaćem šampionatu. Za žuto-crne, koji su lako prošli Crvenu zvezdu 2015. godine, igraju i momci poznati ovdašnjoj javnosti. Tu je nekadašnji vezista Partizana Nebojša Kosović, zatim Rade Dugalić, te nekadašnja gol mašina CSKA iz Moskve Vagner Lav. Još kada tome dodate dugo putovanje u Kazahstan.

Crvena zvezda bi mogla i na pobednika meča između gruzijskog Dinama i azerbejdžanskog Nefčija. Veće šanse za prolaz ima ekipa čiji je standardni štoper Mamadu Mbođ. Nefči je u neizvesnoj završnici uspeo da izdrži sve nalete Karabaga. Reč je o vrlo tvrdoj ekipi, koja se bazira na kvalitetnoj odbrani.

Pored Mamadua Mbođa važnu ulogu ima nekadašnji štoper Partizana Vojsilav Stanković. Kapiten je standardni reprezentativac Azerbejdžana Mahmudov, dok je najbolji strelac tima Namik Alsgarov.

Za Zvezdu bi bilo idealno da dobije boljeg iz meča Konahs Ki-Alaškert. Veće šanse za prolaz ima najbolji tim Jermenije. Alaškert predstavlja pravu legiju stranaca u kojoj važnu ulogu imaju srpski golman Ognjen Čančarević, zatim visoki štoper Mihajlo Jovanović i bivši napadač Mačve Branko Mihajlović.

Snagu Konahs Kija videli smo u okršajima sa Partizanom 2019. godine. Velšani nisu mogli da pariraju crno-belima (1:0, 3:0), ali se sigurno nadaju malim iznenađenjem.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.