Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 08:57

Svi su nosioci, ali nisu bezbrižni: Šta čeka Partizan, Vošu i Čuku?

Od 13.30 je žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija

Takmičenje novo, ambicije stare. Želi Partizan da se vrati na mapu Evrope, da opet zaigra u grupnoj fazi UEFA, s tim što već godinama nije u prilici da se bori za Ligu šampiona, od ove ni za Ligu Evrope, pa mu se kao preostala šansa nudi Liga konferencija.

Ka trećem po važnosti međunarodnom kupu, zamišljenom da zadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << interese što većeg broja klubova, crno-beli će krenuti od drugog kvalifikacionog kola. U prvom su slobodni, a učinkom minulih sezona izborili su se za privilegiju da u sve tri eliminacione faze budu nosioci.

Ove srede, od 13.30, u Nionu će saznati ime prvog rivala u Ligi konferencija, pošto je za tad zakazan žreb ove faze takmičenja.

Izabranici Aleksandra Stanojevića smešteni su u treću podgrupu povlašćenih timova, što znači da je lista potencijalnih rivala već svedena na osam imena. U pitanju su Elfsborg iz Švedske, Dunajska Streda iz Slovačke, te pobednici dvomeča Levadija (Estonija) – Sent Dažozef (Gibraltar), Inbter Turku (Finska) – Puškaš Akademija (Mađarska), te Dinamo Batumi (Gruzija) – Tre Pene (San Marino).

Preostala dva srpska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu konfernecija, takođe, kreću od drugog kola.

Vojvodini se na mini-žrebu krug mogućih takmaca sveo na kazahstanski Tobol, švedski Haken, beloruski Torpedo Žodino, litvanski Panevezis, te bolji iz duela islandskog Hafnarfjordura i irskog Slajga.

Što se tiče Čukaričkog, može se reći da je i njemu suženje grupa bilo naklonjeno. Žreb će ga spojiti sa jednom od sledećih ekipa: Noa (Jermenija)/KuPS (Finska), Žilina (Švedska)/Dila Gori (Gruzija), Sumgait (Azerbejdžan), Šahtjor Karagandi (Kazahstan) i Arda (Bugarska).

Utisak je da bi sva tri superligaša bez većih problema trebalo da se plasiraju u treće kolo, bar na osnovu koeficijenta i statusa, ali daleko od toga da su bezbrižni, jer imena pojedinih ekipa podižu dozu opreza.

Prvi susreti drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija zakazani su za 22. jul, revanši su sedam dana kasnije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezdin beg od Izraelaca i starog dželata – Jermeni idealka

Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021

Srpski šampion može na žrebu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona da natrči na minu (12 časova)..Treće učešće u Ligi šampiona je san, ulazak u Ligu Evrope preko plej-ofa za elitno klupsko takmičenje je imperativ za ekipu Dejana Stankovića, dok bi potencijalni ulazak u Ligu Konferencija...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.