Vanredna situacija u delu Leskovca zbog nevremena, evakuisano 11 osoba

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2023, 14:42

Vanredna situacija u delu Leskovca zbog nevremena, evakuisano 11 osoba

Sela Pečenjevce, Čekmin, Lipovica, Podrimce, Dušanovo, Belanovce i Karađorđevac sinoć je pogodilo jako nevreme, a usled obilnih padavina poplavljeno je više domova, zbog čega je evakuisano ukupno 11 osoba. Srušena su 2 mosta, pojedina sela su bila bez struje pa je na sednici Štaba proglašena vanredna situacija u tim delovima Leskovca.

Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je na sednici Štaba za vanredne situacije da je sva raspoloživa mehanizacija tokom noći bila na terenu, da se sa prestankom padavina smirila i bujična voda, ali da je pričinjena materijalna šteta. foto: Grad Leskovac

Ovolika količina padavina se ne pamti za mali vremenski period. Došlo je do stvaranja bujičnih voda, kompletna mehanizacija je bila na terenu tokom čitave noći. Imali smo sreću da su prestale padavine, ali ima dosta mulja. Oštećena su najmanje 2 mosta kod Pečenjevca. Što se tiče sela Podrimce, Dušanovo, Karađorđevc, Belanovce i drugih u okolini Pašine česme, tamo nije bilo struje tokom noći, ali je situacija malo bolja. Evakusali smo 11 osoba, nije bilo povređenih, a predlog je da se u tim delovima Grada uvede vanredna situacija - rekao je Popović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je i sednicu Gradskog veća već za sutra, na kojoj će biti formirana Komisija za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu, ali i stambenim i pomoćnim objektima, kao i infrastukturi. foto: Grad Leskovac

Najavljene su opet padavine, pratićemo stanje i bićemo u pripravnosti. Kanal u Pečenjevcu se redvono čisti i, da to nije bio slučaj, sada bi situacija bila mnogo gora. Uvodimo vanrednu situaciju kako bi lakše mogli da saniramo sve što je oštećeno i da lakše funkcinišemo - rekao je Cvetanović.

U evakuaciji 11 osoba bili su uključeni i pripadnici policije i vatrogasne službe, koji su takođe tokom noći dežurali u najugroženijim delovima okolnih leskovačkih sela.

Iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje apeluju na sve stanovnike poplavljenih sela da ne koriste zamućenu vodu za piće i pripremanje hrane, da ne koriste namirnice koje su bile u poplavljenim frižiderima i zamrzivačima, dok je nakon povlačenja vode iz objekata neophodno izvršiti detaljnu dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proglašena vanredna situacije na teritoriji sedam sela

Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2023

LESKOVAC..Štab za vanredne situacije grada Leskovca je danas, na trećoj sednici, proglasio vanrednu situaciju na teritoriji mesnih zajednica Pečenjevce, Čekmin, Lipovica, Dušanovo, Podrimce, Karađorđevac i Belanovce...Ova odluka je usledila posle vremenskih nepogoda koje su se dogodile sinoć...

Nastavak na JUGpress.com...

Klizište ugrozilo šest domaćinstava u okolini Čačka

Izvor: Danas, 07.Jul.2023, 13:27

Zbog klizišta koje se posle obilnih kišnih padavina pojavilo u selu Banjica kod Čačka šest domaćinstava iz tog sela je "odsečeno" jer je put postao neprohodan, rekao je danas načelnik čačanskog Štaba za vanredne situacije Bratislav Zečević.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.