Kusturica i No Smoking Orchestra održaće koncert na Krimu

Izvor: N1 televizija, 23.Jul.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica i "No Smoking Orchestra" održaće koncert na Krimu

Srpski reditelj Emir Kusturica stigao je na ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anketirala, da bi u letovalištu Jalti održao koncert sa svojom grupom "No Smoking Orchestra".

Dobitnik dve Zlatne palme u Kanu, Kusturica je rekao novinarima da "zna da Jalta ima fantastične pejzaže i lepe devojke".

Njegova poseta Krimu, koji je Rusija anektirala u martu 2014, biće loše primljena u Kijevu, ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << agencija Frans pres.

Ukrajina je ranije zabranila ulazak u Ukrajinu za 140 ruskih umetnika zbog toga što su posetili Krim posle aneksije Rusiji kojoj su zbog pripajanja Krima EU i SAD uveli sankcije.

Kako navodi agencija Frans pres, taj "srpski reditelj čija je zemlja bliska Rusiji, nikad nije krio svoju podršku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu" koga je opisao kao "jednog dobrog tipa" u intervjuu za francuski nedeljnik "Žurnal di dimanš" (Journal du dimanche).

Kusturica je 2016. odlikovan ruskim Ordenom prijateljstva koji mu je lično uručio Putin u Kremlju.

Kusturicin sledeći film biće inspirisan romanima ruskog pisca Fjodora Dostojevskog, preneo je u julu vebsajt Gazeta.ru.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.