Banjaluka: Premijera filma „Na mliječnom putu“ 28. februara

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Premijera filma „Na mliječnom putu“ 28. februara

Film „Na mliječnom putu“, scenariste i reditelja Emira Kusturice, u Banjaluci će premijerno biti prikazan u utorak, 28. februara.

Premijera filma u banjalučkom multipleksu „Palas“, kojoj će prisustvovati Kusturica i glumica Sloboda Mićalović, kao i dio ekipe koja je tri ljeta danonoćno i predano radila na ovom ostvarenju, zakazana je za 20.30 časova.

Nakon premijere, film će biti na redovnom repertoaru ovog bioskopa od četvrtka, 2. marta.

Već sada vlada veliko interesovanje banjalučke publike za film „Na mliječnom putu“ koji prati priču o životu jednog čovjeka u tri različita životna perioda – u vremenu koje je proveo kao srećni mljekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje.

Nakon Banjaluke, film „Na mliječnom putu“ premijerno će biti predstavljen i publici u Trebinju 1. marta, Andrićgradu 2. marta i Foči 3. marta.

Projekcijom filma „Na mliječnom putu“ sutra će svečano biti otvoren 45. FEST u Beogradu.

Kusturica je ranije rekao za Srnu da je u procesu stvaranja ovog filma, koji je bio dugotrajan, stavio sebe u jednu mladalačku poziciju, dajući od sebe sve što je mogao, uključujući i novac i nerve i ljubav prema umjetnosti.

„Sve to sam pretvorio u jedno veliko žrtvovanje“, rekao je tada Kusturica.

U priči o ljubavnom trouglu i ratnom razaranju devedesetih godina 20. vijeka na ovim prostorima, glavne uloge tumače Emir Kusturica, Monika Beluči, Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović i drugi poznati glumci.

Iskra, Srna

Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Film Emira Kusturice pred banjalučkom publikom

Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Feb.2017

Film Emira Kusturice "Na mliječnom putu" banjalučku premijeru doživjeće 28. februara u 20.30 minuta u Multipleksu "Palas". Potvrdila je ovo portparolka bioskopa Marina Popović i najavila da će svečanoj premijeri prisustvovati Emir Kusturica i Sloboda Mićalović. "Ideja ovog filma je skrivena...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.