Otvoreni Nušićevi dani u Smederevu

Izvor: B92, 12.Apr.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni Nušićevi dani u Smederevu

Dramski pisac Stevan Koprivica otvorio je 11. aprila u smederevskom Centru kulture pozorišnu manifestaciju Nušićevi dani.

Posle otvaranja, Kruševačko narodno pozorište je izvelo komediju "Put oko sveta" koju je adaptirao i režirao Jug Radivojević.

Za dve predstave ovogodišnjih "Nušićevih dana" publika je bila posebno zainteresovana: ulaznice za predstavu "Put oko sveta" i predstavu Dušana Kovačevića "Život u tesnim cipelama" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je na programu 15. aprila rasprodate su početkom meseca.

U predstavi "Život u tesnim cipelama" igraju Zlata Petković i Slobodan Boda Ninković, oboje iz Smedereva, što je dodatno zainteresovalo publiku.

Zvanični deo pozorišnog festivala traje od 11. do 17. aprila.

Poslednje večeri biće uručene nagrade za životno delo Olgi Odanović i statueta reditelju Egonu Savinu "za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama".

Jedan od naših najvećih komediografa Branislav Nušić (1864-1938), je deo detinjstva i mladosti proveo u Smederevu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.