NP Otadžbina: Pozivom na separatističke izbore, Vučić stvara tzv republiku Kosovo

Izvor: KMnovine.com, 03.Okt.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP ''Otadžbina'': Pozivom na separatističke izbore, Vučić stvara tzv ''republiku Kosovo''

Poziv predsednika Srbije Srbima na Kosovu i Metohiji da uzmu učešće na separatističkim izborima predstavlja drastično kršenje važećeg Ustava Republike Srbije.


   
Ilustracija: KM Novine    


Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je predsednik položio zakletvu na tom Ustavu i to na Mirosavljevom >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << jevanđelju.

Predsednik još kaže da ako Srbi ne izađu na sepratističke izbore i ne budu glasali za „Srpsku listu“ pokidaće sve veze sa državom Srbijom. Po običaju, predsednik laže. Upravo izlazak Srba na sepratističke izbore znači legitimizaciju sepratističke paradržavne tvorevine zvane republika Kosovo. I upravo izlazak Srba na takve izbore znači kidanje veze sa svojom državom.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da su Albanci na KiM bojkotovali sve izbore države Srbije, od loklnih do parlamentarnih, da bi ostvarili političku poziciju koju danas imaju. To su radili punih 12 godina. U tome su imali podršku svojih Zapadnih mentora kao što ti isti mentori danas kada su priznali nezavisno Kosovo uporno nastoje da Srbi učestvuju na sepratističkim izborima jer tako priznaju samoproglašenu republiku Kosovo. Od 1999. godine nijedan predsednik Srbije nije Srbe pozivao da učestvuju na sepratističkim izborima izuzev Aleksandra Vučića. Zato sa puno argumenata, od kojih je jedan i ovaj, Narodni pokret „Otadžbina“ konstatuje da Srbi u istoriji nisu imali većeg izdajnika od Aleksandra Vučića.

Pre neki dan smo čuli od Ramuša Haradinaja da je Aleksandar Vučić od separatističkih vlasti tražio 950 kvadratnih kilometara teritorije južne srpske pokrajine. Do ovog časa vlast to nije demantovala. To je manje od 8% teritorije Kosova i Metohije. Ali to nije sve. Tokom tih tajnih pregovora sa Hašimom Tačijem Aleksandar Vučić je bio spreman da se odrekne 500 kvadratnih kilometara Preševske doline što ukupno znači dobitak od 450 kvadratnih kilometara. To je manje od 4% teritorije Kosova i Metohije ili površina recimo koju danas ima opština Krupanj u Srbiji. Očita je ideja Predsednika Srbije da dobije mrvice od teritorije koja po međunardnom pravu Srbiji pripada, da bi svojim građanima to prikazao kao uspeh pošto je tokom svog dolaska na vlast preuzeo obavezu da se odrekne južne srpske pokrajine.

Nažalost, danas je srpstvo palo na niske grane kada je dozvolilo sebi da jedan bugojanski rajetin iz Čipulića rešava najvažnije srpsko pitanje.
Pre neki mesec više od 40 srpskih mladića iz sela Goražedevac kod Peći napustilo je Kosovo i Metohiju jer se vlast u Beogradu ni na koji način nije potrudila da te ljude zaposli. To je doprinos Aleksandra Vučića etničkom čišćenju ionako ispražnjene Metohije jer za osam godina svoje vladavine Srbima u Metohiji izuzev jednog traktora „Džon-dir“ vlast iz Beograda ništa nije pomogla. Čak i povratnički dodatak od 5,000 dinara im je Kancelarija za KiM ukinula. Na novinarsko pitanje da se Srbi sele sa Kosova i Methije Aleksanar Vučić je odgovorio, pa šta ima veze, sele se i iz Srbije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ još jednom poziva Srbe da bojkotuju sepratističke izobre koji su zakazani za 6. okotbar 2019. godine. To nisu srpski izbori, nije ih raspisala Skupština Srbije i suprotni su Ustavu Republike Srbije. Ako predsednik Srbije svakodnevno ruši važeći Ustav to ne smemo i mi da radimo jer u tom Ustavu piše da je Kosovo i Metohija deo države Srbije i stoga smo dužni da ga poštujemo.

Kako radili, tako nam Bog pomogao.

Kosovska Mitrovica
02.10.2019. godine
Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“





BOJKOT ŠIPTARSKIH KVAZI-IZBORA JE JEDINI PUT I IZLAZ ZA SRPSKI NAROD I SRPSKO KOSOVO I METOHIJU! 




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Kosovo #Metohija #Vučić #Laž #Srpska_Lista #Izdaja #Kazna #Šiptari #Albanci #Ekstremisti #Srbija #Separatisti #kmnovine

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.