KURTI SE HVALI KUKAVIČKIM POKOLJEM SRBA! Ovo je najveća akcija od proglašenja nezavisnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2023, 12:50

KURTI SE HVALI KUKAVIČKIM POKOLJEM SRBA! Ovo je najveća akcija od proglašenja nezavisnosti

U zločinu kosovske policije nesumnjvo je da se radi o prekomernoj upotrebi sile.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas na sednici vlade da je u nedelju u Banjskoj narušen "suverenitet, teritorijalni integritet i nacionalna bezbednost Kosova", ali da je Kosovska policija pokazala punu sposobnost odbrane Kosova i da je ovo "njihov najveći uspeh" od proglašenja nezavisnosti, prenosi Ekonomija onlajn.

On je rekao da je u Banjskoj oduzeta količina naoružanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vredna više od 5 miliona evra.

- Sa vojnim naoružanjem vrednim više od 5 miliona evra i dovoljnim količinama za stotine boraca, scenario za krvoproliće na Kosovu je dokazan. Uključuje pojedince koje su pod sankcijama SAD i Velike Britanije za kriminalne aktivnosti. Oni se pojavljuju rame uz rame i za stolom sa predsednikom Srbije, što upozorava na direktnu ulogu srpske države u tome. Pokazana je izuzetna profesionalnost Kosovske policije, naših bezbednosnih institucija uopšte. Dokazana je njihova puna sposobnost odbrane Republike. Ovo je njihov najveći uspeh od nezavisnosti - naveo je Kurti.

Takođe je izjavio da "Srbi na Kosovu moraju biti oslobođeni tutorstva Srbije", kao i da je "napad u nedelju razotkrio poteškoće i potrebu za još većom međunarodnom saradnjom u održavanju kontrole na granici sa Srbijom".

- Posle dokumentacije o učešću u ovom terorističkom napadu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, dokazana je još jedna stvar koja zaslužuje pažnju svih, a to je vitalni značaj oživljavanja političkog pluralizma Srba na Kosovu. Bez pluralizma nema demokratije i slobode, kosovski Srbi moraju biti oslobođeni tutorstva Srbije - rekao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurti: U Banjskoj narušen suverenitet Kosova

Izvor: VOA, 27.Sep.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da su 24. septembra o u Banjskoj narušeni suverenitet, nacionalni integritet i bezbednost Kosova. Međutim, policija je pokazala punu sposobnost u odbrani Kosova i to je kako je istakao njen najveći uspeh od proglašenja nezavisnosti.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.