Zvezda i Lojd srušili CSKA posle drame i produžetka!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 06:13

Zvezda i Lojd srušili CSKA posle drame i produžetka!

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su veliku pobedu u petom kolu Evrolige, pošto su posle produžetka savladali ekipu CSKA 86:84. Crveno-beli zabeležili drugi trijumf u takmičenju, "armejci" poraženi treći put.

Velika pobeda za Sašu Obradovića i crveno-bele košarkaše u petom kolu Evrolige – Zvezda je posle produžetka savladala tim CSKA sa 86:84 i pokazala da može ravnopravno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nosi sa najboljim ekipama u Evropi.

Odigrali su crveno-beli odličan meč, naročito u drugom poluvremenu i u dodatnih petminuta, a trijumf je još značajniji ako se u obzir uzme činjenica da se Zvezda vratila posle zaostatka od 14 poena početkom treće četvrtine.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri, ali su gosti nekako čuvali prednost, najviše zahvaljujući raspoloženom Vilu Klajburnu.

Zvezda je ispuštala svoje prilike da stigne prednost protivnika, pa su "armejci" na poluvreme otišli sa vođstvom od 43:35.

Serijom od 6:0 na startu treće četvrtine CSKA dolazi do velikih plus 14, ali onda je Zvezda stegla odbranu, polako topila prednost rivala, koja je na ulasku u poslednju četvrtinu iznosila 51:46.

U tim trenucima Volden se priključio Lojdu, a onda su svoj "rudarski" posao odradili Dejan Davidovac i Marko Jagodić-Kuridža, dok je na drugoj strani nezaustavljiv bio Danijel Haket.

Zvezda se nije predavala, smanjivala je prednost rivala, a u 34. minutu stigla i do izjednačenja - 56:56.

Davidovac je vezao pet poena i na minut do kraja crveno-beli su poveli 71:70.

Ipak, utakmica je otišla u produžetak, gde su se istakli Teri sa dva prelepa zakucavanja, a onda i najbolji strelac Evrolige Džordan Lojd i pobeda crveno-belima nije mogla da izmakne.

Zvezda je zabeležila drugi trijumf u takmičenju, dok je CSKA treći put poražen.

Lojd je bio najefikasniji na meču sa 31 poenom, Volden je dodao 12, a Jagodić-Kuridža 11.

Na drugoj strani Heket je završio meč sa 29 poena, što mu je rekord karijere, Klajburn se zaustavio na 18.

Naredni meč Zvezda igra narednog petka u Rusiji, a protivnik će biti Himki.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evroliga,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CSKA u Beogradu, Zvezda iz uloge autsajdera vreba pobedu

Izvor: RTS, 22.Okt.2020

Nakon kraće pauze, košarkaši beogradske Crvene zvezde nastavljaju takmičenje u Evroligi, a gost u Beogradu večeras od 20.45 je slavni CSKA iz Moskve. . Crveno-beli su ”propustili” četvrto kolo elitnog takmičenja pošto je njihov duel sa Asvelom u Francuskoj otkazan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.