Vesti na Eurobasketu: Ibrahimu ništa teško za košarku

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" na Eurobasketu: Ibrahimu ništa teško za košarku

Korisnici društvenih mreža i pažljivi čitaoci portala, do sada su već čuli za 18-godišnjaka iz Istanbula Ibrahima Četinkaja koji uči srpski da bi mogao da komunicira sa navijačima Partizana koji prosto obožava. On je volonter koji svaki dan putuje četiri sata ukupno do Ulker spor arene ne bi li bio deo EP u košarci.

U doba kada igrači otkazuju, organizacije se glože a interesovanje publike je relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slabo ovakvi dečaci i njihov entuzijazam vraćaju nadu da takmičenja nacionalnih selekcija nisu za izbegavanje.

Pitamo za početak Ibrahima kako se opredelio za Partizan.

- Gledao sam derbi Partizan – Zvezda 2013. godine kada je Partizan izgubio ali mi je atmosfera bila neverovatna. Delimično se sećam F4 2010. i atmosferu koju su pravili grobari. Onda sam zapratio na Tviteru zvanični nalog KK Partizan i počeo da komuniciram sa nekim navijačima (možete ga pronaći na Tviteru kao @novica_ubica). Počeo sam da gledam Partizanove mečeve i da gledam i fudbal. Komunicirajući sa fanovima počeo sam da učim jezik i eto nas sad ovde... Nadam se da ću videti Pionir i JNA kao i posetiti Beograd, Niš, Novi Sad, celu Srbiju...

Koji su mu životni planovi?

- Potičem iz porodice u kojoj je moj otac posedovao malu tekstilnu radnju, a moja je majka završila sociologiju. Otići ću na univerzitet ovog meseca, na Pravni fakultet u Istanbulu. Želim da postanem advokat. Ne bi mi smetalo da radim posle toga i van Turske, ko zna, možda i u Srbiji.

Kako ocenjuje prvenstvo?

- Turski tim je oslabljen, ali se svi bore žestoko. Srbija je veoma dobar tim, ali ne kao prošle godine. Nadam se i mislim da će Srbija osvojiti medalju. Španija će zbog veoma dobrog rostera biti šampion.

Šta mu znači ovo EP lično?

- Velika je šansa za mene što je prvenstvo ovde. Dobio sam priliku da gledam turnir i ko zna kada opet. Sreo sam mnogo novinara iz Srbije. Veliko životno isksutvo, dobio sam priliku da govorim na engleskom i ponekad na srpskom.

Omiljeni igrač?

- Imam dvojicu omiljenih, Bogdana Bogdanovića i Novicu Veličkovića. Bogdanović je došao u Fenerbahče iz Partizana kad je imao 22 godine i sada pripada Feneru i Partizanu isto kao i ja.

Ibrahimu želimo da mu se ostvare životni planovi a sigurni smo da će tako i biti. Sve dobre stvari neka idu pametnim ljudima širokih pogleda na svet.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.