VREME JE: Nikola Jokić i Denver kreću u odbranu šampionske titule

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 11:53

VREME JE: Nikola Jokić i Denver kreću u odbranu šampionske titule

Nagetsi na premijeri dočekuju Lejkerse.

 Utakmicom između Denvera i Los Anđeles Lejkersa u noći između utorka i srede počinje 78. sezona košarkaške NBA lige. Srbija će u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu imati sedam igrača.

To su: Nikola Jović (Majami), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Nikola Jokić (Denver), Aleksej Pokuševski, Vasilije Micić (Oklahoma), Boban >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Marjanović (Hjuston) i Filip Petrušev (Filadelfija). Ekipu Toronta će sa klupe da predvodi srpski stručnjak Darko Rajaković, dok se u stručnom štabu Golden Stejta nalazi Dejan Milojević.

Titulu brani ekipa Denvera, koja je prošle sezone pobedila Majami 4:1 u finalnoj seriji. Prva zvezda Denvera biće srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je prošle sezone proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije. Srpski košarkaš je dva puta u karijeri osvojio titulu MVP u regularnom delu sezone u NBA ligi.

Utakmica između Denvera i LA Lejkersa počinje u 1.30 časova po centralnoevropskom vremenu, a biće odigrana u "Bol areni" u Denveru. U drugoj utakmici večeri od četiri časa u San Francisku će igrati ekipe Goldena Stejta i Finiksa.

Opening Night preview, injury updates, and broadcast info ℹ️

Read: https://t.co/BGdeh9HH1E pic.twitter.com/kzzoU1EIFE

— Denver Nuggets (@nuggets) October 24, 2023

Od ove sezone biće igran i NBA kup, koji će biti održan od trećeg novembra do devetog decembra. Mečevi NBA kupa će, osim finalnog duela, biti uračunati u šampionat. Regularna sezona u NBA ligi se završava 14. aprila naredne godine.

Potom sledi plej-in turnir, koji će biti odigran od 16. do 19. aprila. Plej-of u NBA ligi počinje 20. aprila, a finalna serija startuje šestog juna 2024.

"Ol-star" meč NBA lige biće odigran 18. februara naredne godine u Indijanapolisu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Može li Jokić da odbrani tron?

Izvor: B92, 24.Okt.2023

Nikola Jokić i Denver Nagetsi započinju odbranu titule od Los Anđeles Lejkersa u noći između utorak i srede u 01.30...Nova NBA sezona kuca na vrata, a pred vama je najava Zapadne konferencije u kojoj igraju četvorica srpskih košarkaša – Nikola Jokić (Denver), Vasilije Micić (Oklahoma), Aleksej...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.