Upoznao je na klupi ispred kafića, danas je ona njegov najveći oslonac: Ko je Natalija Jokić?

Izvor: Luftika.rs, 14.Jun.2023, 09:05

Upoznao je na klupi ispred kafića, danas je ona njegov najveći oslonac: Ko je Natalija Jokić?

ne prestaje da oduševljava zaljubljenike u košarku širom sveta. Njegov klub Denver Nagets je pobedom u 5. utakmici finala plej-of serije osvojio NBA titulu, a on je u pohodu na taj uspeh imao najveći doprinos.
Tokom čitave sezone srpski reprezentativac je dominirao na oba kraja parketa, vukao tim kada nije išlo, nizao rekorde i, na kraju, doneo klubu prvu i istorijsku titulu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << NBA ligi. Nakon svega toga, činjenica je da je ostao skroman.
Imao je preduslove za fantastičnu karijeru i fascinantan uspeh. Uz veliki talenat, sreću da mu se sve kockice slože, Nikola je imao podršku i u svom okruženju.








View this post on Instagram


















A post shared by Natalija Jokić (@jokic.natalija)


Pored roditelja, braće koja su na svakoj utakmici uz njega, sugrađana koji čitave noći ostaju budni kako bi ispratili njegove mečeve, najbitniju osobu u ovom nizu predstavlja supruga Natalija.
Ona je Nikoli pokretačka snaga, a izgleda da je i izreka „Iza svakog uspešnog muškarca – stoji jaka žena“ dobila svoju potpunu afirmaciju.
Njihova ljubavna priča počela je 2013. još u srednjolskim danima, piše Telegraf.
Nikola se nedavno prisećao kako su se upoznali i kako ga je „osvojila“
– Upoznali smo se preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvorio, sedeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija. Dopala mi se čim sam je video, ali nisam joj to odmah rekao, već smo se družili narednih pola godine, možda i duže. Sve to vreme sam skrivao emocije. Kad sam joj prvi put rekao da mi se sviđa, nisam dobio nikakav odgovor. Mudro je prećutala – rekao je košarkaš Denvera pre izvesnog vremena.
On je u tom periodu nastupao za Vojvodinu Srbijagas, a njegova izabranica se spremala za put u Ameriku i uspis koledža.
Ipak, i tu „prepreku“ su uspešno preskočili.
– Išao sam u srednju ekonomsku školu, a Natalija je trebalo da pođe za Ameriku, već je bila upisala psihologiju na “Seminole State Collegeu”. I bukvalno dva meseca pošto smo počeli da se zabavljamo ona je otputovala – izjavio je Jokić svojevremeno.
Tada se čak i navodilo da je Nikola izgubio volju za košarkom, ipak, nije se dugo čekalo na njegov odlazak u Ameriku.
Jokić je 2014. godine kao 41. pik druge runde draftovan od strane Denver Nagetsa, a godinu dana kasnije, tačnije 28. jula 2015. godine potpisuje i ugovor sa ovim timom.
Par se spojio u Americi, a njemu je sve krenulo od ruke.
Svoju sedmogodišnju vezu su 2020. godine krunisali brakom. Čin venčanja obavljen je u Jokićevom rodnom mestu, Somboru, a pristup hramu Srpske pravoslavne crkve je, kako su pisali mediji, bio pod nadzorom obezbeđenja i samo su odabrane zvanice mogle da prisustvuju obredu crkvenog venčanja.
Poslednjeg dana septembra 2021. godine Nikola i Natalija su postali roditelji, kruna njihove ljubavi bila je rođenje ćerke Ognjene.
Printskrin: Twitter/NBA Ljubav između Nikole i Natalije nije prošla nezapaženo ni u Americi, o njima se u tamošnjoj štampi govori kao o divu i palčici. Naime, Jokić je visok 213 cm, dok je njegova supruga za 40 cm niža.
Zaključak je da je srpski košarkaš pažljivo birao u životu, prvo što se tiče sporta, a potom i izbora supruge.
Jokićev otac: „Kad su mi Strahinja i Nikolin agent rekli da on hoće u NBA, pitao sam ih da li se drogiraju“

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.