Teško mi je da priznam, ali je Jokić nivo ispred Dražena

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 19:24

"Teško mi je da priznam, ali je Jokić nivo ispred Dražena"

Košarkaški agent Miško Ražnatović izrazio je zadovoljstvo svojim klijentom Nikolom Jokićem, kako na terenu tako i van njega.

Ražnatović je u razgovoru za "Jutarnji" rekao da nikada nije očekivao da će srpski centar dostignuti ove visine, ali da mu je svakako drago zbog toga.

"Nisam očekivao da će izrasti u ovakvu zvezdu, niti je bilo ko drugi to očekivao. Videlo se da je neverovatan talent, da ima nešto prirodno u sebi, bio je specifičan "mali". Ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrač s ovih prostora za kojeg bih pomislio da će biti dvostruki MVP NBA lige, pogotovo bez atletskih sposobnosti. Drago mi je da me demantovao, igra neverovatno i nadam se da će tako nastaviti. On ne obraća pažnju na zbivanja pored terena, na društvene mreže i ostale stvari. Stvarno je skroman i na mestu. U intervjuima i javnim nastupima pokazuje da je ozbiljan i pametan, vrlo sam zadovoljan s njim, ne samo na košarkaškom nivou, nego i zbog činjenice da je i izvan terena gradio imidž i postao čovek na kojeg se nove generacije mogu ugledati", rekao je Ražnatović.

Miško je poznat kao veliki simpatizer lika i dela Dražena Petrovića u vezi sa kojim su ga hrvatski novinari pitali gde ga smešta na rang listi igrača sa ovih prostora. Ražnatović smatra da ima samo jedan bolji.

"To je velika ljubav, uvek mi je bilo teško da priznam da je neko bolji od njega, ali ovo što je Nikola Jokić napravio je možda ipak neki nivo ispred, a svi ostali su daleko iza. Naravno, moramo uzeti u obzir vreme u kojem je Dražen igrao, NBA je tada bio zatvoren za strane igrače. Zabijati preko 40 poena, biti u trećoj najboljoj petorci lige… to su neverovatne stvari za NBA iz 90-ih godina. I dan danas, njegova košarka, ta gracioznost pokreta, najveći je spoj između sporta i umetnosti koji sam ikada video", zaključio je Ražnatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.