Tamiš posle triler završnice osvojio bodove u „Jezeru“

Izvor: KGsport.info, 14.Jan.2018, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamiš posle triler završnice osvojio bodove u „Jezeru“

Dva puta su ove sezone košarkaši Radničkog dolazili do trijumfa u „Jezeru“ pogocima u poslednjim sekundama susreta. Međutim, večeras protiv Tamiša u 14. kolu Košarkaške lige Srbije sreća nije bila na strani kragujevačkog tima, koji je pretrpeo dvanaesti ovosezonski poraz rezultatom 87:88 (21:24, 21:20, 22:20, 23:24).
Sa samo jednom klasičnom peticom i četvorkom Kragujevčani su pružili sasvim dobru igru večeras, u granicama svojih mogućnosti, ali na kraju nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << nagrađeni osvajanjem dva boda. Iskusna ekipa Tamiša, predvođena Kneževićem i Sočancem, uspela je da nakon velike drame u finišu susreta dođe do celog plena u „Jezeru“, mada se mora priznati da su ovakvom raspletu dosta kumovali i sami igrači Radničkog, koji su neshvatljivo loše odigrali poslednji napad na meču.
Kragujevčani su utakmicu otvorili serijom 5:0, maksimalno koristeći prednost u brzini, uz dosta dobro pomaganje i „skupljanje“ u odbrani. Međutim, zonsku odbranu Radničkog razbio je Smiljanić sa dve trojke, pa je Tamiš došao do preokreta i vođstva od 11:15, što je Bojana Kusmuka primoralo da zatraži minut odmora.
Pavlović je trojkom u 7. minutu doneo domaćoj ekipi izjednačenje (17:17), ali su Pančevci uzvratili serijom 7:0 za maksimalnih 17:24 u 9. minutu. U finišu ove deonice Pavlović je sa svoja četiri vezana poena omogućio Radničkom da smanji zaostatak pred ulazak u drugu četvrtinu – 21:24.
Trojkama Smiljanića i kapitena Vitkovića Tamiš početkom druge četvrtine dolazi do devet poena prednosti (21:30). Ulaskom Demčešena izabranici trenera Kusmuka su nakratko smanjili zaostatak (25:30), mada su u ovom periodu igre imali velikih problema u šutu za tri poena, naročito Filip Lalović, koji nikako nije uspevao da „namesti“ ruku.
U 16. minutu Tamiš po prvi na utakmici stiže do dvocifrene prednosti (27:37), što je unelo zebnju među publikom u „Jezeru“. Ipak, u finišu ove četvrtine „proradio“ je Kolmen, koji je sa pet vezanih poena ponovo doneo rezultatski priključak svom timu (38:41). Nalet Kragujevčana trojkom je prekinuo Vitković, ali su Pavlović i Jovanović omogućili Radničkom da na poluvreme ode sa samo dva poena zaostatka (42:44).
Pogocima Jovanovića i Kolmena na startu drugog poluvremena, Kragujevčani su posle dužeg vremenskog perioda ponovo došli do vođstva od dva poena (46:44). Pančevci su iskoristili nekoliko grešaka domaćina u napadu da povedu sa 48:53, ali je taj nalet gostiju trojkom prekinuo Pavlović, da bi potom Kolmen sa šest vezanih poena vratio Radničkom prednost (57:55). Na kraju ove četvrtine pune rezultatskih preokreta rezultat je bio nerešen – 64:64.
Rezultatska klackalica nastavljena je u poslednjoj deonici. Trojkom Mitrovića u 34. minutu Tamiš je došao na „plus četiri“ (71:75), ali Pavlović nije dao gostima da se odlepe. Zatim je na scenu stupio Petar Beader, momak koji je na prethodna dva meča u „Jezeru“ bio „meč viner“. On je sa dve uzastopne trojke obezbedio Radničkom poen prednosti u 39. minutu susreta (84:83) i podigao kragujevačku publiku na noge.
Međutim, Pančevci se nisu predavali. Sočanac je četrdesetak sekundi pre kraja pogodio važnu trojku, ali je odmah uzvratio Filip Lalović na drugoj strani. Pavlović je potom faulirao Sočanca, koji je pogodio oba penala za vođstvo Tamiša od 87:88.
Radnički je za poslednji napad na utakmici imao 22 sekunde. Pančevci su odlučili da ne prave faul, što je verovatno pomalo i zbunilo košarkaše kragujevačkog tima, koji nisu odigrali odlučujući napad kako treba. Na kraju je lopta bukvalno „uvaljena“ u ruke Bojanu Popoviću, a on je promašio šut za pobedu, čime je stavljena tačka na ovu izuzetno uzbudljivu i dobru utakmicu.
Iskusni centar Tamiša Dušan Knežević je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu. Pratili su ga Nikola Sočanac sa 18 i Ivan Smiljanić sa 16 poena (7 skokova). U ekipi Radničkog najraspoloženiji za igru bili su Orlando Kolmen sa 26 poena i 11 skokova i Strahinja Jovanović koji je ubacio 22 poena uz 7 asistencija.
Zapaženu rolu imao je i Nikola Pavlović sa 18 postignutih poena. On je nakon utakmice čestitao protivničkoj ekipi na zasluženoj pobedi, ali je istakao da ne bi bilo nezasluženo ni da je njegov tim trijumfovao na kraju.
– Trudili smo da taj neki deficit u visini nadoknadimo većom borbenošću i mislim da smo uspeli u tome. Možda da smo ubacili još neke šuteve spolja, verovatno bismo dobili. Prethodne dve utakmice smo dobili na jednu loptu, sada nismo, ali sve je to sport. – ocenio je krilni košarkaš Radničkog.
Bojan Kusmuk, trener kragujevačkog tima, ponosan je na ovu ekipu, koja uprkos čestim kadrovskim promenama i očiglednim deficitom igrača na unutrašnjim pozicijama uspeva da parira znatno iskusnijim timovima sa popunjenijim rosterima.
– Bila je ovo jedna dobra, egal utakmica od početka. Mislim da smo napravili veliki broj grešaka u prvom poluvremenu, kada smo propustili da ispoštujemo neki dogovor u vezi odbrambenih zadataka. Tamiš je ekipa koja svake godine od početka do kraja sezone raste. Ove godine sklopili su dobar tim, igraju jako lepo i imaju iskusne igrače, poput Kneževića koji ima više iskustva nego svi moji igrači zajedno. Tu je i Sočanac koji nas je iznenadio pogođenim šutevima u drugom poluvremenu. – ocenio je Kusmuk.
Trener Radničkog prokomentarisao je i poslednji, odlučujući napad svoje ekipe na utakmici, koji nije izveden onako kako je bilo planirano.
– Popović je odigrao jako dobru utakmicu u smislu da je na terenu odradio sve ono što sam od njega zahtevao. Na kraju je on morao da odlučuje, iako nije bio u šuterskom ritmu. To je posledica dezorganizacije poslednjeg napada, gde je rečeno da se rešava na jedan način, a rešavalo se na drugi. Žao mi je što nismo pobedili, pošto smo imali veliku želju uprkos ovim promenama u ekipi koje su se desile. Mislim da ćemo igrati dobro u nastavku sezone i dati svoj maksimum sigurno. – dodao je Kusmuk uz veliku zahvalnost publici na pruženoj podršci.
Inače, utakmica je imala i humanitarni karakter, pošto je na ulazima u halu „Jezero“ prikupljana pomoć za sanaciju Prve kragujevačke gimnazije posle požara.
Naredni izazov košarkaše Radničkog očekuje već u sredu, 17. januara kada će u okviru 15. kola gostovati ekipi Beovuka.
M. Pasuljević
Foto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Korać naneo Šumadinkama dvanaesti poraz u sezoni

Izvor: KGsport.info, 14.Jan.2018

. Košarkašice kragujevačke Šumadije ubeležile su i dvanaesti poraz u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone. One su u utakmici 13. kola izgubile u hali „Gordana Goca Bogojević“ od ekipe Radivoja Koraća rezultatom 42:98 (17:21, 4:27, 9:23, 12:27).. Presudna je bila druga deonica u kojoj su Šumadinke...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.