TUŽNA VEST STIŽE IZ AMERIKE: Legenda Niksa i svetske košarke PREMINULA! Dabl-dabl prosek je imao u NBA ligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2023, 21:45

TUŽNA VEST STIŽE IZ AMERIKE: Legenda Niksa i svetske košarke PREMINULA! Dabl-dabl prosek je imao u NBA ligi

Ostaće upamćen po igrama i titulama.

Legendarni američki košarkaš Vilis Rid preminuo je u 81. godini. Tokom karijere osvojio je dva NBA prstena 1970. i 1973. godine, kada je i bio MVP finala, bio je i MVP NBA lige 1970. godine, u regularnoj sezoni. Celu karijeru proveo je u Njujork Niksima, gde je igrao od 1964. do 1974. godine.

Takođe, sedam puta bio je Ol-star i bio je MVP Ol-star utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1970. godine. Iste godine bio je i u prvoj petorci NBA lige, jedini put u karijeri, dok je u drugoj petorci bio četiri puta. Bio je i ruki godine 1965, a njegov broj 19 povučen je iz upotrebe u Niksima.

Knicks legend Willis Reed dies at 80 as fans and teammates remember 'El Capitan' - https://t.co/FRJy4ik9gI pic.twitter.com/GujhZyKeDW

— trendclash (@trendclash1) March 21, 2023

Ušao je i u 50 i 75 najboljih igrača ikada. U NBA ligi je beležio u proseku 18,7 poena i 12,9 skokova po meču.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.