Sve što treba da znate o ludom 13-satnom maratonu najbolje košarke!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Dec.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve što treba da znate o ludom 13-satnom maratonu najbolje košarke!

Jedna utakmica se završi, druga počinje

Katolički Božić je, osim verskog, i NBA praznik, jer najjača košarkaška liga na svetu već godinama pravi poseban raspored za današnji dan kada su na rasporedu pomno odabrane utakmice. Obično ih je, kao i danas, pet u rasporedu, a uvek je središnji dvoboj prvi obračun prošlogodišnjih finalista u novoj sezoni. Ma, samo da se to igra, bilo bi dovoljno za spektakl, a ima tu još svega.

Večeras program otvaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Njujork Niksi i Filadelfija 76ersi u 18 sati po našem vremenu. Uoči početka sezone površniji poznavaoci košarke verovatno bi se pitali zbog čega su Niksi zaslužili ovaj "prime-time", ali treba ipak znati da je NBA odlično postavljena organizacija koja u svakoj prilici gleda na ekonomski aspekt cele priče pa će ovakve situacije teško proći bez klubova s tri najjača košarkaška tržišta - Njujorka, Los Anđelesa i Čikaga. Ovaj put, istina, nema Bulsa, ali Niksi i Lejkersi su tu.

Ali, i ovaj košarkaški aspekt se na kraju pokazao zanimljivim. Niksi su na krilima Kristapsa Porzingisa, koji se nedavno vratio iz povrede i gledaćemo ga danas, na skoru 17-15 i trenutno su osma ekipa Istoka. Filadelfija je posle odličnog starta malo poklekla, ali i dalje se s 14-18 nada plej-ofu, a biće ovo prilika i za nadmetanje Džoela Embida s letonskim kolegom.

> ODIGRAJ NJUJORK - FILADELFIJA

No, to je samo uvod za najveći spektakl današnjeg programa. Od 21 sat po našem vremenu igraju Golden Stejt i Klivlend! Poslednji put su se susreli 12. juna u petoj utakmici finala prošle sezone kada su Voriorsi uzeli svoju drugu titulu. U novoj sezoni ekipa iz Ouklenda je apsolutni favorit za titulu, imaju 26-7 i mirno plove prema plej-ofu dok su Kavalirsi preživeli mnogo toga - odlazak Kajrija Irvinga, dolazak velikog broja novih igrača, jako loš ulazak u sezonu i mnoge povrede, ali u poslednje vreme igraju odlično na krilima Lebrona Džejmsa za kog bi se lako moglo reći da igra jednu od boljih sezona karijere. Klivlend je trenutno na skoru 24-9 i osim Ajzee Tomasa i Derika Rouza nema problema s povredama dok u Golden Stejtu za večerašnju utakmicu ne računaju na Šona Livingstona i Zazu Pačuliju, dok će Stef Kari ipak igrati iako je bilo govora da bi mogao da propusti ovaj dvoboj.

> ODIGRAJ GOLDEN STEJT – KLIVLEND

U 23.30 je na rasporedu utakmica između Boston Seltiksa i Vašington Vizardsa. Iako smo za obe ekipe uoči sezone predviđali mesto u vrhu Istočne konferencije, ipak su nas i jedni i drugi malo iznenadili - Boston činjenicom da se odlično snašao posle grozne povrede Gordona Hejvorda i dobio mnogo od mladih igrača, Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna, a Vašington zbog toga što je napokon dobio dubinu i dobar učinak s klupe koji bi mu mogao mnogo pomoći u plej-ofu. Seltiksi su trenutno vodeća ekipa Istoka sa skorom 27-9, dok su Vizardsi na sedmom mestu s 18-15.

> ODIGRAJ BOSTON– VAŠINGTON

Rasel Vestbruk je prošle godine uzeo titulu MVP-a ispred Džejmsa Hardena, a oba igrača su imala sjajne sezone dok su u novu ušli sa značajnim pojačanjima. I dok se dolazak Krisa Pola u Hjuston pokazao kao pravi  potez, Pol Džordž, i pogotovo  Karmelo Entoni, nisu previše toga doneli Oklahomi. U dva sata ujutro po našem vremenu počeće dvoboj ovih ekipa, a u njega će Rokitsi vrlo moguće ući oslabljeni jer su za ovaj meč pod znakom pitanja Pol i Klint Kapela. Tanderi nemaju problema s povredama, ali za razliku od Hjustona imaju s igrom pa je Vestbruk u poslednje vreme morao da ubaci u novu brzinu te je njegova ekipa trenutno na skoru  18-15. Hjuston ima 25-6 i trenutno je najbolja ekipa lige.

> ODIGRAJ OKLAHOMA –  HJUSTON

Program za katolički Božić zatvaraju Los Anđeles Lejkersi i Minesota Timbervulfsi. Pomenuli smo već da  su Lejkersi u ovom programu (i) zbog marketinških stvari, ali njihova ovogodišnja ekipa, za razliku od onih od poslednjih par sezona, ima šta da pokaže. Lonzo Bol ima stigmu svog oca, ali nije loš igrač, Kajl Kuzma se pokazao krađom drafta, ali u Lejkersima ima još nekoliko zanimljivih mladih igrača. Šteta ako večeras ne bude mogao da igra Brendon Ingram koji vuče lakšu povredu, a Luk Volton je svoju ekipu dovukao do skora 11-20. Minesota je, pak, ovog leta Karl-Entoni Taunsu i Endrju Viginsu dovela Džimija Batlera i Džefa Tiga pa im plej-of neće pobeći, a nadaju se oni i barem drugom krugu. Trenutno su 4. ekipa  Zapada sa skorom 20-13.

> ODIGRAJ LOS ANĐELES LEJKERS – MINESOTA 

Košarkaški spektakl od 13 sati. . I nemojte misliti da NBA nije pazila da ovo budu prve međusobne utakmice ovih ekipa.

NBA - raspored utakmica

Ponedeljak

18.00: (1,75) Njujork Niks (12,5) Filadelfija (2,30)

21.00: (1,60) Golden Stejt (13,00) Klivlend (2,60)

23.30: (1,50) Boston (13,00) Vašington (2,95)

Utorak

02.00: (2,30) Oklahoma (12,5) Hjuston (1,75)

04.30: (2,60) Los Anđeles Lejkers (13,00) Minesota (1,60)

TABELE

Istok

Zapad

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.