Srpska prepreka – visoka, ali ne i nepremostiva

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpska prepreka – visoka, ali ne i nepremostiva"

Košarka je apsolutni broj jedan u Litvaniji što se može videti i po štampi, koja nije dala mnogo prostora kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prelistali smo sva štampana izdanja koja su nam bila u ponudi u Supermarketu, i jedva smo našli nešto u vezi sa mečom između Suduve i Crvene zvezde.

Dosta je nedeljnih novina koje nisu uopšte posvetile pažnju kvalifikacijama, dok one dnevne, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojih nema mnogo, imaju po nekoliko rečenica za duel srpskog i litvanskog šampiona.

Jedna od najpoznatijih "Lijetuvos ritas", dao je najviše prostora u svojim novinama Ligi šampiona i meču između Suduve i Crvene zvezde.

"Srpska prepreka – visoka, ali ne nepremostiva", piše u naslovu "Ritasa.

Ovako su ljudi iz renomiranog lista opisali duel koji je na programu od 20 časova u Marijampolju. Oni podsećaju da je Suduva prošle godine ubedljivo poražena, ali i da je situacija sada nešto drugačija, pošto se prvi duel igra kod njih.

"Ritas" piše kako Jovan Čađenović ne može da dočeka susret sa Crvenom zvezdom, pošto je nekadašnje dete Partizana, za koji nije debitovao, ali je igrao dugo u Teleoptiku.

Čađenović, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, od 2018. godine igra u Suduvi i trebalo bi da bude u startnih jedanaest protiv šampiona Srbije.

"U formi smo i spremni. Po mom mišljenju, Crvena zvezda je malo slabija nego prethodne godine. Promenili su način igre, a u Srbiji još nije krenuo šampionat. Poštujemo ih, a mislim da i oni nas respektuju. Biće spremni i ići će na pobedu, ali imaćemo i mi naše šanse", rekao je Čađenović, a prenosi "Ritas".

Čađenović zna kako je igrati protiv Crvene zvezde, pošto je igrao u mlađim kategorijama Partizana od 2010. do 2014, međutim ovo će biti nešto sasvim novo i za 24-godišnjeg igrača.

Utakmica između Suduve i Crvene zvezde igra se od 20 časova po centralnoevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.