Španija sa Gasolom, Rubiom, Ljuljom,... na SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija sa Gasolom, Rubiom, Ljuljom,... na SP

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo odredio je spisak od 12 igrača koji će igrati za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

Sa konačnog spiska za Kinu Skariolo je izostavio Ilmanea Diopa i Haimea Fernandeza, dok su 12 košarkaša:

Hoakin Kolom (Valensija), Riki Rubio (Juta), Serhio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ljulj (Real Madrid), Huančo Ernangomez (Denver Nagets), Havijer Beiran (Gran Kanarija), Rudi Fernandez (Real Mardid), Cavi Rabaseda (Gran Kanarija), Pau Ribas (Barselona), Viktor Klaver (Barselona), Vili Ernangomez (Šarlot), Pjer Oriola (Barselona) i Mark Gasol (Toronto Reptors).

"Mislimo da je najbolje da nastavimo sa 12 igrača koji će biti i u konačnom timu. Ima još utakmica, a Diop i Fernandez će biti prvi koji će ući u sastav ako se dese neke povrede. Hvala im, radili su odlično i pripadaju ovoj porodici u potpunosti. Računamo na njih u budučnosti, a od sutra koristimo igrače koji će igrati u Kini", rekao je Skariolo posle skraćivanja spisaka.

Španci su jedan od favorita za medalju na SP, na kom će igrati u grupi C sa Iranom, Portorikom i Tunisom.

U drugoj fazi ta grupa se ukršta sa grupom D u kojoj su Srbija, Italija, Angola i Filipini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skariolo saopštio spisak, Španija sa ovih 12 igrača putuje u Kinu

Izvor: Sportske.net, 21.Avg.2019

Dvojica otpala, koliko može Španija na Mundobasketu?..Reprezentacija Španije u Kinu putuje kao jedan od favorita za medalje, ali daleko od toga da će na planetarnoj smotri igrati u najjačem sastavu...Sada je poznato i na koje igrače selektor Serđo Skariolo računa, spisak je sa 14 imena skraćen...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.