Šef asocijacije NBA igrača: Idite u Evropu

Izvor: Blic, 14.Jul.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef asocijacije NBA igrača: Idite u Evropu

Bili Hanter, šef asocijacije igrača američke profesionalne košarkaške lige NBA, izrazio je podršku igračima koji bi da igraju u inostranim klubovima dok u SAD traje lokaut.

U memorandumu koji je igračima poslat sinoć a do kojeg je jutros došla agencija Asošiejted pres (AP), Hanter navodi da sindikat podržava sve igrače koji "nameravaju da nastave da zarađuju za život, ostanu u vrhunskoj takmičarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << formi i igraju igru koju svi vole dok traje nesrećni lokaut, koji je uvela NBA liga".

"Svrha lokauta je ekonomski pritisak na igrače da pristanu na nepovoljni ugovor o kolektivnom pregovaranju. Važno je da vlasnici klubova shvate da bi njihova odluka da svoje igrače gurnu u teške ekonomske okolnosti mogla da dovede to značajnih posledica", napisao je Hanter.

Prema njegovim rečima, "ako vlasnici ne budu dali igračima teren na kojem će moći da igraju u SAD, rizikuju da izgube najbolje igrače na svetu u korist međunarodnih košarkaških federacija koje su više nego voljne da im daju posao".

Pregovori NBA lige i igračkog sindikata propali su 30. juna, i vlasnici klubova su odlučili da uvedu lokaut - prvi nakon sezone 1998/1999. kada je sezona bila skraćena na samo 50 utakmica. Obe strane kažu da među njima postoje značajne razlike, pa preti mogućnost da bude otkazan deo košarkaške sezone ili čak cela sezona.

Neki igrači razmatraju mogućnost da zaigraju za strane klubove, pa Deron Vilijams (Williams) radi na tome da ode u turski Bešiktaš, a Kevin Durant i Amar Stodemajer (Amare Stoudemire) iz Njujork Niksa takođe spominju mogućnost da igraju u inostranstvu za vreme lokauta.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.