Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021, 12:16

Sasuo je Srbiji 33 poena, a sada "sipa" po treneru Asvela: Parkeru nedostaju veća mu.a

"Jedno mi je pričao oči u oči, a radio je nešto sasvim drugo"

Sjajni letonski šuter Rihards Lomaž (25, 193 cm) nedavno je pokazao da nije zaboravio da igra košarku iako su gotovo svi, osim selektora Letonije, Luke Bankija, zaboravili na njega posle odlaska iz Asvela pre nepunih godinu dana. Tokom novembarskog prozora FIBA, Srbiji je usred Beograda sasuo 33, a Slovačkoj 28 poena četiri dana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kasnije u Rigi, čime je podgrejao interesovanja daleko poznatijih klubova od Merkezefendi Beledijesi Denizlija, čiji dres nosi u ovoj sezoni.

Da brojke u FIBA takmičenju nisu slučajne potvrđuju izdanja Letonca u šampionatu Turske gu kome s prosekom od skoro 15 poena (14,82) "lomi" rivale kao što stranci lome jezik da izgovore ime njegovog tima. Lomaž zato veruje da će u skorije vreme, a najkasnije na kraju sezone ponovo uzlaznom putanjom, priznajući da su mu prvo odlazak iz Vilerbana na pozajmicu u Getingen, a zatim i dolazak u Denizli, bile silazne stanice u karijeri.

"(Odlazak u Getinegn) je bio korak unazad, ali najvažnije u mojim godinama je da igram i da se dokažem, što sam dovoljno dobro uradio u Nemačkoj (prosek od 16,57 poena po meču)", izjavio je Lomaž za letonske medije.

Odlazak u Asvel 2019. godine u kome je imao pojedine bljeske ne smatra pogrešnim piotezom, već kaže da su drugi grešili.

"Na samom početku prve sezone bio sam možda previše zelen. Ali kada mi se pružila prilika, dobro sam se prilagodio. Shvatio sam da mogu da igram. Nijedan saigrač nije bio superiorniji od mene, pogotovo domaći košarkaši."

Dodao je da je imao osećaj da startu nije imao sreće sa tadašnjim trenerom (Zvezdanom Mitrovićem), ali da se to kasnije promenilo.

"Nije mi verovao na početku. Ali, uprkos tome, vremenom sam se izborio za minutažu i mislim da sam, gledajući sa ove distance, imao dobru prvu sezonu u inostranstvu."

U drugoj je bilo sasvim drugačije. Minutaža mu se gotovo prepolovila kod novog trenera - Terensa Džonatana Parkera.

"Ne znam šta se zaista dogodilo. Ni oni nisu baš razumeli šta žele. Brat Tonija Parkera je postao glavni trener. Čak je bio i moj prijatelj. Činilo se da sve ide dobro. Ali jedno mi je pričao oči u oči, a radio je nešto sasvim drugo. Ako je Mitrović mogao nekoga da ostavi po strani, Parker je imao previše dobar odnos sa igračima. Dodatno, ako je igrač stariji od vas, nezgodno je da vičete na njega. Potrebna su mu veća muda. Ponekad mi se činilo da to ne može da izdrži", objasnio je Lomaž.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Sasuo Srbiji 33 poena, a sada "sipa" po treneru Asvela: Parkeru nedostaju veća mu.a

Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021

"Jedno mi je pričao oči u oči, a radio je nešto sasvim drugo"..Sjajni letonski šuter Rihards Lomaž (25, 193 cm) nedavno je pokazao da nije zaboravio da igra košarku iako su gotovo svi, osim selektora Letonije, Luke Bankija, zaboravili na njega posle odlaska iz Asvela pre nepunih godinu dana. Tokom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.