Izvor: Piplmetar.rs, 25.Nov.2023, 20:30

Saopštenje Nikole Pekovića: “Dobrodošli u novu košarkašku Crnu Goru“

Sutra je važan dan za crnogorsku košarku, je će se na Izbornoj skupštini Košarkaškog saveza Crne Gore doneti odluka da li će proslavljeni crnogorski košarkaš Nikola Peković nastaviti da vodi Savez ili će poverenje dobiti nekadašnja reprezentativka Crne Gore Jelena Dubljević.
Peković je uoči izbora dobio podršku 24 kluba da ostane na mestu predsednika, a Dubljevićevu je podržalo njih 26.
Dan pre konačne odluke, Peković se oglasio saopštenjem prosleđenom medijima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << koje u nastavku prenosimo.
„Poštovani sportski prijatelji,
Uvažena sportska javnosti Crne Gore,
Zajedno možemo da posvedočimo: crnogorska košarka u dubokoj je krizi.
Kriza je i šansa. Ako je ozbiljno shvatimo i ako zajednički uložimo svaki atom energije da je prevaziđemo.
Tradicija, talenat, posvećenost i vredan rad naših igrača, igračica, trenera i košarkaških radnika širom Crne Gore, doprineli su da se kriza – još uvek – ne ogleda toliko u takmičarskim rezultatima, koliko u krizi funkcionisanja Košarkaškog saveza Crne Gore.
Najdublje motivisan iskrenom željom da sav svoj profesionalni, lični i sportski dignitet ugradim u temelje istinskog i dugoročnog razvoja crnogorske košarke – a time i našeg sporta u celini – želim da vam i ovim putem predstavim osnovne smernice programa, kojima ću se rukovoditi, ukoliko mom timu i meni pružite podršku na Izbornoj Skupštini KSCG 24. novembra 2023. godine.
Dobro je poznato da je moj angažman na mestu Predsednika KSCG motivisan isključivo željom da kao nekadašnji, vrhunski, profesionalni igrač, sa stečenim brojnim poznanstvima i kontaktima širom sveta, doprinesem i pomognem našoj košarci, sportu i Crnoj Gori.
Moje zalaganje, od prvog dana stupanja na mesto Predsednika Saveza doživeo sam kao izuzetnu čast i obavezu, da suštinski menjamo stvari na bolje, te sam ubeđen da je vreme za novi početak u KSCG.
Upravo zato i dajem reč da ću, zajedno sa svojim timom, najpredanije raditi da crnogorsku košarku u narednom periodu krase:
1. Transparentnost u svakom segmentu rada.
2. Sprovođenje strukturalne reforme KSCG i profilisanje Saveza kao stvarnog servisa klubova, igračica i igrača, trenera, sudija i reprezentativnih selekcija, što dosad nije bio slučaj.
3. Reorganizacija administrativnog aparata, u smislu savesne selekcije lica koja će biti zadužena za razvoj muške, ženske, omladinske, reprezentativne košarke, na domaćem i međunarodnom planu.
4. Unapređenje finansijskog poslovanja, koje planiram da postavim na održive i realne osnove uz obezbeđivanje dodatnih sredstava Savezu, set aktivnosti za finansijsku i materijalnu potporu za unapređenje rada klubova na svim nivoima, te realizaciju novih sponzorskih ugovora.
5. Ravnomeran razvoj svih košarkaških regija u Crnoj Gori, buđenje uspavanih košarkaških centara i poseban akcenat na jačanje i kvalitativni iskorak takmičenja u svim domaćim ligama, posebno u IA MCKL i IA ŽCKL
6. KSCG kao stvarna kuća košarke, a ne kao ‘elitistički’ klub u kojem se odluke donose netransparentno i površno.
7. Vraćanje suštinskih nadležnosti upravnom odboru KSCG i drugim organizacionim telima koji će kroz konkretnu koordinaciju i realizaciju projekata i planova osavremeniti rad KSCG i postati stvarno servis naših klubova.
8. Izbegavanje svakog revanšizma u odnosu na sve košarkaške ljude koji ne dele našu viziju i naše ideje za prevalizaženje problema koji opterećuju košarku u Crnoj Gori, uz iskrenu i otvorenu debatu.
9. Kreiranje pozitivne atmosfere u radu koja će predstavljati novi zamajac i udahnuti novi vetar prome

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.