Saopštenje Košarkaškog saveza Srbije: Denver ne brani Jokiću da igra za reprezentaciju; Nikolin menadžer: Nemam komentar

Izvor: BKTV News, 20.Apr.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje Košarkaškog saveza Srbije: Denver ne brani Jokiću da igra za reprezentaciju; Nikolin menadžer: Nemam komentar

Košarkaški savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom sve učestalijih navoda da Denver Nagetsi neće dozvoliti Nikoli Jokiću da igra za nacionalni tim.

Saopštenje Košarkaškog saveza Srbije povodom spekulacija vezanih za učešće košarkaša Nikole Jokića u reprezentativnoj akciji „Evropsko prvenstvo 2017“ prenosimo u celosti:

"S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Saopštenje KSS povodom spekulacija vezanih za učešće Nikole Jokića na EP 2017.https://t.co/9tb3AWE9h7#kss #reprezentacija pic.twitter.com/q4VMpdLsdz

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nuggets-a gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS – Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?:

"Based on FIBA/NBA agreement we cannot and will not stop Nikola from playing for Serbian National Team. Let me know if you have any further questions. I already had a conversation with Sasha Djordjevic regarding this matter. Thank you

Arturas Karnisovas | Assistant GM and VP of Basketball Operations | Denver Nuggets Pepsi Center, 1000 Chopper Circle, Denver, CO 80204 USA"

odnosno

"Prema FIBA/NBA dogovoru mi ne možemo, niti ćemo sprečiti Nikolu da igra za reprezentaciju Srbije. Javite mi se ako imate bilo kakva dalja pitanja. O ovome sam već razgovarao sa Sašom Đorđevićem. Hvala vam, Arturas Karnišovas, pomoćnik izvršnog direkora i potpredsednik Denver Nagetsa zadužen za košarkaška pitanja."

Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije.

Predrag Danilović

Predsednik KSS",

navodi se u saopštenju Saveza.

RAŽNATOVIĆ: NEMAM KOMENTAR

Nakon što je Košarkaški savez Srbije saopštio da Denver Nagetsi ne mogu i ne žele da brane Nikoli Jokiću da igra za reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem prvenstvu Evrope, kontaktirali smo menadžera srpskog igrača Miška Ražnatovića, koji je bio kratak:

"Nemam komentar."

Podsetimo, upravo je Ražnatović najavio takvu mogućnost pre nekoliko dana.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.