KSS: Denver neće praviti problem Jokiću da igra za Srbiju

Izvor: RTS, 20.Apr.2017, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS: Denver neće praviti problem Jokiću da igra za Srbiju

Košarkaški savez Srbije saopštio je da NBA ligaš Denver neće praviti probleme Nikoli Jokiću da zaigra za državni tim na prvenstvu Evrope u Turskoj i na taj način prekinuo spekulacije koje su se prethodnih dana pojavljivale u medijima.
KSS je na zvaničnom sajtu objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dopis potpredsednika Denvera Arturasa Karnišovasa, nekadašnjeg litvanskog reprezentativca, gde jasno piše da taj klub ne može i neće ometati Jokića da igra za reprezentaciju, kao i da je na tu temu već razgovarao sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem.
"Nijedan NBA niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima zabrani igranje za nacionalne timove iz mnogo razloga, ali pre svega jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u klubove mnogo bolji i zreliji. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za medalje", ističe se u saopštenju KSS koje je potpisao predsednik Predrag Danilović, uz konstataciju da se na taj način završava sa svim raspravama na tu temu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OŠTRA REAKCIJA KSS: Denver neće praviti problem Jokiću da igra za Srbiju

Izvor: Kurir, 20.Apr.2017

...KSS je na zvaničnom sajtu objavio dopis potpredsednika Denvera Arturasa Karnišovasa, nekadašnjeg litvanskog reprezentativca, u kojem jasno piše da taj klub ne može i neće stopirati Jokića da igra za reprezentaciju, kao i da je na tu temu već razgovarao sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem.."Nijedan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.