Šampion ostaje bez trenera i kapitena: Radonjić i Mitrović napuštaju Zvezdu?

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion ostaje bez trenera i kapitena: Radonjić i Mitrović napuštaju Zvezdu?

Kako prenose evropski mediji, naročito oni košarkaški, šef struke "crveno-belih" Dejan Radonjić na meti je španske Barselone, dok je kapiten Luka Mitrović želja nemačkog Bamberga.

MARTINEZ I JASIKEVIČIJUS ODBILI BARSELONU, RADONJIĆ NA LISTI ŽELJA

Španska Barselona rastala se sa Jorgosom Barcokasom posle razočaravajuće sezone, a potraga za novim trenerom i dalje traje. Kako prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 'Mundo Deportivo', prvi pik Katalonaca bio je Pedro Martines, ali je iskusni španski strateg odbio ponudu.

Posle negativnog odgovora pedesetšestogodišnjeg Martinesa čija Valensija igra finale španskog prvenstva protiv Reala iz Madrida, odnosno odluke Šarunasa Jasikevičijusa da i naredne sezone predvodi Žalgiris, lista kandidata se proširila.

Sada su u fokusu Sito Alonso, Dejvid Blat, Đoan Plasa i Hesus Vidoreta, ali i Andrea Trinkijeri i Dejan Radonjić iz Crvene zvezde.

Radonjic chances for Barcelona bench are growing immensely after recent events with priority choices like Saras and Martinez.

Crnogorski stručnjak, koji je trenersku karijeru započeo u podgoričkoj Budućnosti, od 2013. sa velikim uspehom vodi tim sa Malog Kalemegdana.

Do sada je osvojio tri titule ABA lige, tri Kupa Radivoja Koraća, a na putu je i da po treću put trijumfuje i u nacionalnom šampionatu naše zemlje.

Takođe, pod njegovim vođstvom "crveno-beli" postali su ravnopravni učesnici Evrolige.

GOTOVA PRIČA: MITROVIĆ MENJA MELIJA U BAMBERGU?

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović nalazi se na meti nemačkog Bamberga, koji će ovog leta vrlo verovatno ostati bez Nikola Melija.

Prema specijalizovanom košarkaškom sajtu Sportando, kao i uvek dobro upućenom Dejvidu Piku, krilni centar se nalazi na radaru prvaka Nemačke.

Source: BBL winners Bamberg finalizing deals to sign Crvena Zvezda star Luka Mitrovic and Bayern Munich captain Bryce Taylor till 2020.

Ove sezone u ABA ligi prosečno je beležio 7 poena, 5,4 skokova i 2,4 asistencije, a u Evroligi je imao učinak od 4,1 poena i 2,3 skoka.

Potencijalni reprezenttaivac Srbije diplomatski je izbegao odgovor na pitanje o odlasku u Nemačku.

"Sačekajmo s tim s pričama. Svi smo maksimalno fokusirani na finale i sve drugo mora da sačeka kraj sezone", poručio je Mitrović, koji crveno-beli dres nosi od 2012. godine kada je došao iz Hemofarma.

Na početku karijere dosta je obećavao, međutim povrede su ga omele da još više zablista, a možda bi promena sredine bila pozitivni šok za sjajnog igrača.

OSTAVKE NAJAVILE VRELO LETO: Kako ugasiti požar u KK Partizan?

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.