SMENJEN NIKOLA PEKOVIĆ: Jelena od danas vodi košarkašku Crnu Goru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 15:31

SMENJEN NIKOLA PEKOVIĆ: Jelena od danas vodi košarkašku Crnu Goru (FOTO)

Odluka delegata Izborne skupšine KSCG kojoj se malo ko nadao.

Proslavljena crnogorska košarkašica Jelena Dubljević izabrana je za novog predsednika KSCG, smenivši tako Nikolu Pekovića sa te funkcije. Za Jelenu je na Izbornoj skupštini KSSG glasalo 42, a za Pekovića 38 delegata.

Peković je imao nameru da organizuje ponovno glasanje za predsednika krovnog košarkaškog tela u toj zemlji zbog želje da izvrši promene u Upravnom odboru. To >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mu se "obilo o glavu", jer posle dva neuspela zakazivanja je doživeo poraz na izborima.

Jelena Dubljević nova predsjednica KSCG https://t.co/HjewsqX0iE

— Vijesti (@Vijestime) November 24, 2023

Jelena Dubljević je 1999. godine, sa 12 godina, debitovala u ženskoj košarci, u Rolingu iz Nikšića. Sa 15 godina je bila dio evroligaške ekipe Budućnosti, a onda je igrala u Španiji, Francuskoj, Češkoj, Rusiji, Turskoj, Kini i SAD. Prethodne sezone je sa turskim Mersinom igrala finale Evrolige, ali je u meču za trofej bolji bio Fenerbahče.

Prva je košarkašica sa ovih prostora, koja je osvojila prsten u WNBA ligi. Bilo je to 2016. godine sa Los Anđeles Sparksima.

Po odlasku u penziju je bila tim menadžer ženskog tima Budućnosti.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.