Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 14:04

Ristić posle pobede nad Virtusom: U Teodosiću uživajte, Bortolanija upamtite, Ejton zaslužio da bude prvi pik

Diandre je 'mid rejndž' mašina, ali taj segment više kao da ne postoji u košarci. Zato je on u senci drugih iz njegove generacije na draft. I pored svega on je dabl-dabl mašina. To ne može prosečan igrač...

Svemu dođe kraj, pa i seriji nepobedivosti Virtusa koja je trajala pet mečeva. Breša je slavila u Bolonji (90:89) posle tri neuspeha u nacionalnom šampionatu, a dupli razlog za slavlje imao je Dušan Ristić (21 poen, 6 skokova) koji je odigrao treći odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meč u nizu. Za razliku od duela u Pezaru (15 poena, 6 skokova) i protiv Kremone (23 poena, 17 skokova) koje je Breša izgubila 98:88 i 85:89, sada je njegova igra nagrađena timskom pobedom.

"Posle nekoliko utakmica koje smo izgubili na jednu, dve lopte, iako smo igrali dobro tokom većeg dela, protiv Virtusa smo uspeli da održimo kontinuitet dobrog ritma tokom svih 40 minuta", kaže Ristić u razgovoru za Mozzart Sport.

Izbegava da priča mnogo o ličnom učinku. Skreće pažnju na Đovanija Bortolanija (23 poena) koji u Breši igra kao pozajmljen igrač milanske Olimpije.

"Zapamtite, on je buduća zvezda. Tek mu je 20 godina, a igra neverovatno zrelo."

Neverovatno igra i Miloš Teodosić čija poslednja izgubljena lopta koja je odličila pobednika, ne može da umanji lepotu briljantnih poteza srpskog plejmejkera.

"Oduševite se kada to gledate sa strane, a možete li da zamislite kada ste s njim na terenu. Nekoliko puta nisam znao gde sam kada krenu njegovi pasovi iz pika. Čudo, vidi bukvalno svaki milimetar slobodnog prostora."

Sa još jednim čudom od košarkaša, Diandreom Ejtonom, srpski centar je igrao pre tri sezone u Arizoni. I pravili su čuda do prve runde NCAA turnira gde je Bafalo napravio senzaciju, eliminisavši Vajldekse. A onda su se putevi dva košarkaša razdvojili. Ristić se vratio u Evropu, a Ejton je sa drafta otišao u NBA. Da, to je onaj draft na kome su bili Marvin Begli, Luka Dončić, Džeren Džekson, Tre Jang... A pre svih njih je biran student Arizone...

"Diandre je fenomenalan igrač. Fantastično je igrao te sezone, svi su ga poredili sa Dejvidom Robinsonom, Patrikom Juningom... I mislim da je zasluženo izabran kao prvi pik. Ne verujem da je bilo ko tada pretpostavio da će Luka (Dončić) da igra ovako nestvarno."

Ristić napominje da sadašnji stilovi košarke koji se gaje ne samo u NBA, nego i Evropi, ne idu na ruku visokim igračima poput njega i Ejtona.

"Ako se ne varam, Nikola Vučević je o tome pričao upravo za vaš portal. Malo je mesta za nas koji smo 'old skul' centri. Ali, borimo se. Sada se više forsira bekovska košarka. Svi hoće da kopiraju Golden Stejt. Čak je i Hjuston to pokušao. I šta se na kraju desilo? Da se vratimo na Diandrea, on je 'mid rejndž' mašina, ne promašuje sa poludistance, ali taj segment više kao da ne postoji u košarci. Ili ide trojka ili prodor. Zato je on u senci drugih iz njegove generacije na draftu. I pored svega on je dabl-dabl mašina. Bacite samo pogled na njegovu statistiku. To ne može prosečan igrač... Kako bude prolazilo vreme biće sve bolji i bolji."

Kako vreme prolazi i Ristić je sve bolji. Po povratku u Evropu, prvo je skupljao minute u Zvezdi, zatim je u dresu Astane stigao do prosečnog dabl-dabl učinka u VTB ligi (15,67 poena, 10,89 skokova), da bi pred start ove sezone stigao u Brešu.

"Postoje različitosti između ta tri takmičenja, ne pričam o kvalitetu, jer je on sigurno na strani VTB lige koja ima tri učesnika u Evroligi i koliko još u Evrokupu... ABA liga je najčvršća, sudije dopuštaju daleko više kontakata nego u nostalim takmičenjima. U VTB se igra bekovska košarka, a u Italiji je 'ran end gan'. Možda mi je malo trebalo da se naviknem na početku ove sezone. Ali, sada je sve OK. Krenuli smo na gore. Kao što sam rekao na početku. Imali smo ne mali broj poraza na jednu, dve lopte. Samo da nastavimo dobro da radimo, pa će se to vratiti, kao što je bilo u Bolonji", zavrašava Ristić.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Piše: Đorđe Matić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.