Rimac preuzeo Split

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 12:52

Rimac preuzeo Split

Košarkaški trener Slaven Rimac potpisao je dvogodišnji ugovor sa Splitom, saopštio je vicešampion Hrvatske.

"Sve je rešeno i potpisano, ovo što se odužilo poslednjih dana bilo je više iz nekih tehničkih razloga nego što smo se klub ili ja premišljali. Srećan sam što dolazim u Split, ovo je veliki izazov za mene nakon epizoda u Ciboni, Cedevita Olimpiji, seljenja kluba u Ljubljanu, pa onda dve godine rada s Andreom Trinkijerijem u Bajernu", rekao je Rimac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , prenela je Hina.

On je naveo da je motivisan za samostalan rad, a da dolazi u mladu ekipu kojoj su potrebni nosioci igre.

"Split ima puno potencijala, put koji je pred nama neće biti jednostavan. Nestrpljivo čekam početak priprema, igrači koji su tu i koji će doći moraju znati šta nas čeka, moraju biti spremni za kvalitetne treninge i kvalitetnu igru. Košarka se u vratila u Split na prilično lep način, na velika vrata. To moramo održati i podići na stepenicu više. Iskreno se nadam da će tako i biti", dodao je 48-godišnji trener.

Rimac je najveći deo igračke karijere proveo u zagrebačkoj Ciboni sa kojom je osvojio osam titula šampiona Hrvatske, dok je u inostranstvu najviše uspeha imao u turskom Tofašu, sa kojim je osvojio dve titule.

Trenersku karijeru počeo je u Ciboni i u prvoj sezoni osvojio je ABA ligu 2014. godine.

Na klupi Splita zamenio je Srđana Subotića koji je po završetku prošle sezone napustio klub posle dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KLUB OBJAVIO - STIGAO NOVI TRENER: Nadaju se boljoj od vicešampionske pozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023

Srđan Subotić ima naslednika...KK Split, hrvatski košarkaški vicešampion, objavio je da je za novog trenera imenovao Slavena Rimca (48). On je sa klubom s Gripa potpisao dvogodišnji ugovor...- Sve je rešeno i potpisano, ovo što se odužilo poslednjih dana bilo je više iz nekih tehničkih razloga,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.