KLUB OBJAVIO - STIGAO NOVI TRENER: Nadaju se boljoj od vicešampionske pozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 14:06

KLUB OBJAVIO - STIGAO NOVI TRENER: Nadaju se boljoj od vicešampionske pozicije

Srđan Subotić ima naslednika.

KK Split, hrvatski košarkaški vicešampion, objavio je da je za novog trenera imenovao Slavena Rimca (48). On je sa klubom s Gripa potpisao dvogodišnji ugovor.

- Sve je rešeno i potpisano, ovo što se odužilo poslednjih dana bilo je više iz nekih tehničkih razloga, nego što smo se klub ili ja premišljali. Srećan sam što dolazim u Split, ovo je veliki izazov za mene, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon epizoda u Ciboni, Cedevita Olimpiji, seljenja kluba u Ljubljanu, pa onda dve godine rada s Andreom Trinkierijem u Bajernu - rekao je Rimac i dodao:

- Motivisan sam za samostalni rad, stižem u mladu ekipu kojoj su potrebni nosioci. Split ima puno potencijala, put koji je pred nama neće biti jednostavan. S nestrpljenjem čekam početak priprema, igrači koji su tu i koji će doći moraju znati šta nas čeka, moraju da budu spremni za kvalitetne treninge i kvalitetne predstave. Košarka se u vratila u Split na prilično lep način, na velika vrata. To moramo da održimo i da podignemo na još jednu stepenicu više. Iskreno se nadam da će to tako i biti.

Podsetimo, Slaven Rimac je najveći deo igračke karijere proveo u zagrebačkoj Ciboni. On je s ovom ekipom osvojio osam titula šampiona Hrvatske, dok je u inostrantvu najviše uspeha imao u turskom Tofašu.

I trenersku karijeru Rimac takođe je započeo u Ciboni, odmah je u svojoj prvoj sezoni u ulozi glavnog trenera ostvario veliki uspeh osvajanjem ABA lige.

Slaven Rimac je na klupi hrvatskog kluba nasledio Srđana Subotića.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Dragana Rukavina, supruga Antonija Rukavine
Pogledaj vesti o: Košarka,   Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.