Ratgeber u moskovskom Spartaku

Izvor: B92, 10.Jun.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratgeber u moskovskom Spartaku



Novosadski košarkaški trener Ladislav Ratgeber potpisao je ugovor sa ženskom ekipom Spartaka iz Moskve, dvostrukim uzastopnim prvakom Evrope. Ratgeber se prošle nedelje posle 15 godina rastao sa mađarskim Pečujom, a ugovor sa ruskom ekipom potpisao na 1+1 godinu. "Upravo idem u ambasadu Rusije, a u utorak putujem za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvu, gde ću održati konferenciju za štampu i gde će me predstaviti za javnost. U Evroligi do sada nije osvojio tri uzastopne titule, a nama je sad to cilj", rekao je Ratgeber agenciji Beta.

Trener je rekao da će se januara 2009. vratiti u Mađarsku, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Aktuelni trener ženske reprezentacije te zemlje potvrdio je i da će uz nacionalnu selekciju ponovo biti u drugom delu kvalifikacija, koje počinju u aprilu.

"Mnogo sam razmišljao i shvatio sam da nemam šta da izgubim. Nijedan Mađar nikad nije bio trener u najboljem klubu sveta, zbog čega sam ponosan na sebe", rekao je Ratgeber.

On je sa ekipom iz Pečuja za 15 godina tri puta igrao na završnim turnirima Evrolige. Osim toga, devet puta je bio prvak Mađarske i osvojio je devet nacionalnih kupova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.