Počele pripreme košarkaša

Izvor: B92, Beta, 13.Jul.2009, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele pripreme košarkaša

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak pripreme za šampionat Evrope koji se u septembru održava u Poljskoj.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je spisak kandidata a u njemu nema Igora Rakočevića i Vuleta Avdalovića. Selektor je na pripreme pozvao Bojana Popovića, Miloša Teodosića, Stefana Markovića, Milenka Tepića, Uroša Tripkovića, Dušana Kecmana, Novicu Veličkovića, Zorana Ercega, Ivana Radenovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Luku Bogdanovića, Nenada Krstića, Kostu Perovića, Bobana Marjanovića.

Ivković je u tim uvrstio i petoricu igrača studentske reprezentacije Srbije koja je prošle nedelje na Univerzijadi u Beogradu osvojila zlatnu medalju - Marka Kešelja, Milana Mačvana, Miroslava Raduljicu, Ivana Paunića i Nemanju Bjelicu.

Prvi Ivkovićev pomoćnik biće Aco Petrović, a u stručnom štabu asistiraće mu i treneri Dušan Gvozdić i Saša Nikitović.

Ivković je novinarima u beogradskom hotelu Zira rekao da ambicije ekipe ostaju iste, odnosno da je cilj i dalje plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine u Turskoj, što bi reprezentaciji garantovao plasman medju prvih pet ekipa u Poljskoj, iako je teoretski moguće da se to ostvari i zauzimanjem šeste pozicije.

"Naše takmičarske ambicije su nepromenjene. Ovo je kvalitetan tim, koji je u stanju da se plasira na Svetsko prvenstvo. Godinu dana smo stariji i iskusniji i počastvovan sam što imam priliku da radim sa ovim momcima", kazao je Ivković, koji novinarima nije mogao da kaže kojim će tempom skraćivati spisak.

"Zbog povreda smo možda neke mlade igrače prerano ubacili u sistem što će se dugoročno sigurno isplatiti. Medjutim, ja verujem u njih, optimista sam i mislim da ćemo već sada imati uspeha", istakao je Ivković.

Srpski košarkaši okupili su se u pondedeljak u Beogradu, a u naredna dva dana biće testirani i podvrgnuti lekarskim pregledima. Potom će, u četvrtak 16. jula, početi sa treninzima, a tri dana kasnije otputovaće u Italiju gde će imati bazične pripreme.

Tokom priprema srpska reprezentacija učestvovaće na nekoliko turnira, a put Poljske krenuće 5. septembra.

Evropsko prvenstvo će se održati od 7. do 20. septembra, a Srbija će u prvoj fazi takmičenja igrati u Grupi C sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MONDO: Duda pozvao petoricu "studenata"

Izvor: Mondo, 13.Jul.2009

Najbolji košarkaši Srbije okupiće se u ponedeljak u Beogradu, uoči početka priprema za EP u Poljskoj. Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, selektor Dušan Ivković je spisak kandidata za Evrobasket dopunio Paunićem, Simonovićem, Bjelicom, Kešeljom i Raduljicom, članovima 'zlatne' univerzitetske...

Nastavak na Mondo...

Ivković saopštio spisak za EP: U Poljsku bez Rakočevića

Izvor: S media, 13.Jul.2009

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je spisak kandidata za nastup na septembarskom Evropskom prvenstvu u Poljskoj...Ivković je u tim uvrstio i petoricu igrača studentske reprezentacije Srbije koja je prošle nedelje na Univerzijadi u Beogradu osvojila zlatnu medalju:...

Nastavak na S media...

Duda Ivković saopštio spisak za Poljsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2009

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je večeras spisak kandidata za nastup na septembarskom Evropskom prvenstvu u Poljskoj...Ivković je u tim uvrstio i petoricu igrača studentske reprezentacije Srbije koja je prošle nedelje na Univerzijadi u Beogradu osvojila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ivković saopštio spisak kandidata za put u Poljsku

Izvor: RTS, 13.Jul.2009

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je spisak kandidata za nastup na septembarskom Evropskom prvenstvu u Poljskoj. ..Ivković je u tim uvrstio i petoricu igrača studentske reprezentacije Srbije, koja je prošle nedelje na Univerzijadi u Beogradu osvojila zlatnu medalju:...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.