Pešić organizuje spektakl za pamćenje - Bajern će igrati košarku sa NBA ekipama pred 70.000 ljudi!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić organizuje spektakl za pamćenje - Bajern će igrati košarku sa NBA ekipama pred 70.000 ljudi!

Veliki projekat biće realizovan verovatno tokom leta naredne godine

Želja čelnih ljudi Bajerna je da jednog dana košarkšaka sekcija ovog kluba dostigne nivo i reputaciju koju ima fudbalski gigant iz Bavarske. Ta tome se rad već duži niz godina. Za početak, napravljen je solidan tim, doveden vrhunski stručnjak potput Svetislava Pešića, a i ekipa redovno igra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evroligu.

Sledeći korak biće popularizacija košarke u Minhenu, a kako je drugačije napraviti vrhunsku promociju nego do sada neviđenim spektaklom. Generalni direktor KK Bajern Marko Pešić ima određene planove za narednu godinu, a glavni je odigravanje nekoliko utakmica na Alijanc areni protiv najboljih timova sveta pred 70.000 ljudi...

"Već sam razgovarao sa nekoliko NBA ekipa o tome. Radi se na tome kako da regulišemo vlagu, jer to može da bude opasno na otvorenom košarkaškom terenu zbog mogućnosti da dođe do povreda. Sa predstavnicima Oklahome smo u stalnom kontaktu, oni žele da igraju protiv nas, sada tražimo još jednog rivala. Ova akcija postaće realnost u narednoj godini", izjavio je mlađi Pešić.

Rekord u Nemačkoj kada su u pitanju košarkaški događaji postavljen je još 1951, kada su na stadionu u Berlinu nastupali Harlem Globtrotersi pred oko 75.000 ljudi, dok je u Americi rekord postavljen 2010. u Dalasu na ol-star utakmici NBA lige. Tada se okupilo nešto više od 108.000 navijača na fudbalskom stadionu Dalasa.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.