Pešić o Jokiću: Da igra do kraja i dođe u reprezentaciju – bez odmora

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 19:34

Pešić o Jokiću: Da igra do kraja i dođe u reprezentaciju – bez odmora

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić osvrnuo se još jednom na teškoće sa kojima se igrači suočavaju zbog preopterećenog rasporeda.

Veliki broj utakmica dovodi do zamora kod košarkaša, stoga ni česte povrede ne treba da čude.

"Nije čak bilo tako ni u mojoj prethodnoj etapi 2001. i 2002. godine. Sve se to promenilo. Prioriteti, sistem takmičenja koji je katastrofalan. Pričan o tome, čuju me, ali ne slušaju. Sistem utakmica je naporan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog broja utakmica. Igra se prvenstvo, Evroliga, kupovi, superkupovi, pa najbolji igrači igraju za reprezentaciju, tako da sezona u Evropi kreće od treće nedelje septembra, a završava se sredinom juna", rekao je Pešić u emisiji "Jedan dobar dan" na "RTS".

Dotakao se konkretno i srpskih reprezentativaca, pre svih Nikole Kalinića i Nikole Jokića.

"Primera radi, Kalinić u Barseloni će završiti sezonu negde između 15. i 20. juna, a nama kreću pripreme za Mundobasket 20. jula. Mesec dana odmora za porodicu, regeneraciju, privatne potrebe. Jednostavno, telo ne može da izdrži. Dolaze povrede. Izgubili smo Lučića, ne znamo šta će biti sa Kalinićem. Igrači Partizana i Zvezde igraće do 15. juna", kazao je Pešić i dodao:

"Nikola (Jokić) vodi 3:0, za njega je dobro da pobeđuje, a za nas da što pre završi. Mi bi da igra do kraja i da dođe u reprezentaciju. Bez odmora".

Srbija se na Svetskom prvenstvu nalazi u grupi B sa Kinom (26.8), Portorikom (28.8) i Južnim Sudanom (30.8).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JOKIĆ PROPUŠTA MUNDOBASKET? Pešić izneo sumnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023

Plej-of NBA lige se i dalje igra....Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je gostovao u emisiji "Jedan dobar dan" na RTS-u, a govorio je i o tome u kakvom će sastavu igrati reprezentacija na narednom Mundobasketu...- Najbolji igrači moraju da igraju za reprezentaciju. Sezona...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.