Pera Božić učinio nemoguće – naučio Engleze da pobeđuju u košarci

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 15:24

Pera Božić učinio "nemoguće" – naučio Engleze da pobeđuju u košarci

Košarkaši engleskog London Tauersa plasirali su se u četvrtfinale Evrokupa pobedom nad Turk Telekomom 100:77 što je najveći uspeh u istoriji engleske košarke.

Za njega je, i te kako, zaslužan i jedan Srbin, bez čijeg potpisa London ne bi bio tu gde jeste danas.

Deo slave pripada Peri Božiću, koji je, uz Dušana Alimpijevića, obeležio prvi eliminacioni krug drugog po jačini evropskog takmičenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Englezi i košarka, i dalje nespoiivi pojmovi, ali tu je Srbin da nemoguće pretvori u moguće. Uspeo je u nečemu što je do juče delovalo gotovo neverovatno - naučio je engleski tim da pobeđuje u košarci.

London ne samo da je eliminisao turski tim već je to učinio toliko dominantno da se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka. Lajonsi su oduševili svoje navijače u "Copper Box" Areni i priredili im nezaboravano veče.

Bivši NBA igrač David Nvaba predvodio je engleski tim sa 19 poena, dok je lokalni heroj Gabe Olaseni doprineo trijumfu sa 18 poena i 8 skokova.

Lajonsi će se za polufinale boriti protiv rumunskog Kluža kome je visok plasman u grupi obezbedio direktan prolaz u četvrtfinale.

"Neverovatno. Svaki dan koji provedem sa ovom grupom igrača je za mene nešto neverovatno", rekao je nakon utakmice presrećni Pera Božić.

"Momci su izašli na teren spremni da igraju. Prvo poluvreme je bilo vrlo efikasno dok je u drugom naša odbrana bila neverovatna. Momci su zaista pokazali želju da igraju za kolektiv i da dele loptu. To je najveći kvalitet ovog tima", kaže Božić.

Lajonsi su već do poluvremena zatrpali koš Turaka, rezultat je nakon 20 minuta glasio 60:44, dok su u nastavku gostima dozvolili samo 33 poena.

Očito je da nema šale sa Božićevim timom koji protiv Kluža ima dobre šanse da napravi rezultat i nastavi bajku..

I u četvrtfinalu se igra jedan meč, a rumunski tim biće domaćin u toj utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.