Paspalj za Maxbetsport: Plašim se da dolazi vreme kada više nećemo osvajati medalje

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paspalj za Maxbetsport: Plašim se da dolazi vreme kada više nećemo osvajati medalje

Naš legendarni košarkaški reprezentativac Žarko Paspalj nikad nije davao obične, prazne izjave. Kritikovao je one koje treba kritikovati, pričao je iskreno i pre svega, njegove analize su uvek bile potpune i ispravne. Zato je sada bio gost emisije “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju, kao idealni analitičar Mundobasketa u Kini.
Kvota u MaxBetu na trijumf CSKA >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Moskve protiv Efesa je 1.60.
Reprezentacija Srbije je tamo zauzela peto mesto, pošto je eliminisana u četvrtfinalu od Argentine. Javnost se pita da li je to realna snaga “orlova” i da li smo ih precenili kada smo očekivali medalju.
Šta je realno, šta je nerealno… Ne mora ništa da znači. Neverovatno je koliko smo spremni u momentu da, kada tim igra odlično, da ga vinemo u nebo, a onda da ga spustimo na zemlju u roku od dva dana. Igrači nisu uspeli da se usresrede na pravi način posle Španije, da shvate taj poraz kao opomenu. Odbrana mi nije jasna protiv Argentine, šta se desilo. Manjak energije, fokusa… To nas je odvelo u poraz – objasnio je Paspalj na početku razgovora za MaxBet radio.
Selektor Aleksandar Đorđević je podneo ostavku posle pobede nad Češkom u borbi za peto mesto.
Razumem Saleta, da je to za njega razočarenje. Pričao sam sa njim mnogo pre prvenstva, on ove igrače smatra kao jednu od boljih generacija koje smo imali. Kao veliki, pravi treneri, preuzeo je odgovornost za rezultat. Ulazimo sada u godinu sa kvalifikacijama koje su važne, sa novim trenerom koji će morati da prođe kroz tu strepnju, ko će da se odazove pozivu, ko neće.
Aleksandar Đorđević (Starsport/Xinhua)

U Kini smo bili bez povređenog kapitena Miloša Teodosića.
Svaki igrač je neminovno neophodan, posebno ovi najbolji. Teodosić, u kakvom god stanju bio, velika je baza za reprezentaciju. Nosi nešto što može da nadoknadi i njegovu lošiju igru. Pomogao bi, pogotovo u onim najbitnijim utakmicama. Manjak energije koji se pojavio na te dve utakmice koje smo izgubili treba posebno komentarisati, desilo se odjednom. To ne znači da se neće nešto slično desiti i drugom treneru, zato moramo da obratimo pažnju posebno na to.
Paspalja ipak mnogo više brine to što su “orlovi” u ključnim utakmicama igrali lošu odbranu.
Ni meni nije jasan taj pad u četvrtfinalu. Kakav god da je sistem takmičenja, to je uvek najvažnija utakmica. Imam utisak da imamo ekipu koja se razigrava napadom. To je lepo, super. Međutim, postoje i loši dani, a tada moraš da se izvučeš odbranom. Za nju ne treba prevelika pamet, samo uigranost i želja. Kada te ne ide šut, odbrana je ta koja te vadi. I dalje mislim da je ovo strašna generacija, koja sada nije umela da se izbori sa situacijom u kojoj se našla. Verujem da će već na sledećem takmičenju biti bolja.
Legendarni kapiten naše zemlje je zabrinut za budućnost “orlova”.
Mi nemamo neki poseban kvalitet u mlađim kategorijama. Ta upozorenja dobijamo od mnogih ljudi i to je došlo do izražaja. Pravimo prosek. Mora da se obavi ispitivanje rada u klubovima i na reprezentativnom nivou, da se napravi način kako da se radi sa tim klincima. U našoj reprezentaciji su igrali najbolji od gomile talenata. Sada više to nemamo. To su činjenice koje mora neko da prepozna, jer to je dugotrajan proces. Imam utisak da će doći vreme kada nećemo više beležiti tako dobre rezultate, najbolje u regionu.
Zbog toga će jako važno biti ko će naslediti Đorđevića.
Ne mogu da imam favorita, kada sam do juče mislio da će Saša da nam bude barem još godinu dana selektor reprezentacije. To je za mene iznenađenje. Treba trezveno i mudro odlučiti ko je najbolje rešenje i šta je najbolji potez. Tražimo trenera za sledeću godinu, za takmičenje koje je najbitnije i kvalifikacioni turnir pre njega. Da li će to biti Saša Obradović, Kokoškov ili neko treći… Koga god da odaberemo, to mora da bude čovek koji je svestan gde dolazi i šta se očekuje od njega, odnosno koji su mu zadaci – zaključio je Paspalj razgovor za naš radio.
POMISLIŠ DA ĆE SKOLA DA SE SKRŠI, KAD… Argentina je u Kini napravila veliko iznenađenje i stigla do finala. Zasluge za to u velikoj meri idu na račun veterana Luisa Skole.
– Čovek ima 39 godina, ušao je u 40. Opet, igra sa tolikom željom, sa tolikim žarom, da mi je to neverovatno. Kada krene u prodor, tačno se vidi da nema više snage u nogama. Pomisliš da će da se skrši. Međutim, on se vadi na borbenost i nadoknađuje te nedostatke – objasnio je Paspalj.

The post Paspalj za Maxbetsport: Plašim se da dolazi vreme kada više nećemo osvajati medalje appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Kandidat za klupu “orlova” bi drugačije od Đorđevića koristio Jokića

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2019

Trener Monaka Saša Obradović, jedan je od najozbiljnijih kandidata za upražnjenu klupu reprezentacije Srbije. Zato je bio gost na MaxBet radiju, u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom“, ali ovog puta nije želeo nešto konkretnije da priča o preuzimanju “orlova”.. Kvota u MaxBetu na trijumf...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.