Partija sezone Plavšića – 32 poena, na skok od dabl-dabla

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 20:19

Partija sezone Plavšića – 32 poena, na skok od dabl-dabla

Košarkaški Mege savladali su Krku rezultatom 106:91 u meču 21. kola ABA lige.

Srpski predsetavnik u regionalnoj ligi je krucijalnu prednost stekao na kraju treće i početku četvrte deonice, kada je otišao na dvocifrenu razliku.

Serija 10:2 na kraju trećeg kvartala će se ispostaviti kao presudna u meču u kom krajnji rezultat i ne daje pravu sliku neizvesne borbe koja se vodila veći deo duela.

Najzaslužniji za pobedu Mege je bio Uroš Plavšić koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za nepunih 26 minuta na parketu pokazao zašto je za njega zainteresovana Crvena zvezda. Centar beogradskog tima je ubacio 32 poena i imao devet skokova za indeks 35.

Filip Jović je dodao 19, Nikola Đurišić 17 poena i sedam skokova, koliko je imao i Omer Iljasoglu. Dvocifren je bio i Stefan Miljenović sa 11 poena, a jedna asistencija (9) mu je zafalila za dabl-dabl učinak.

Kod Krke je najefikasniji bio Leon Stergar sa 21 poenom, Marko Radovanović je imao 19 i šest skokova, dok je Jan Špan ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova.

Megi je ovo druga pobeda u nizu i 11. u sezoni, pa su posle 21 meča na šestom mestu. Slovenački predstavnik je pretposlednji, ali uz napomenu da poslednjeplasirani Mornar tek treba da odigra svoj meč protiv Zvezde.

U narednom kolu Krka gostuje upravo timu sa Malog Kalemegdana, dok će Mega dočekati Cibonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.