Otvorena izložba posvećena domaćoj košarci na OI

Izvor: B92, 28.Jul.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba posvećena domaćoj košarci na OI

Izložba "Pre i posle Rija – istorija", posvećena nastupima košarkaških reprezentacija Srbije i Jugoslavije na Olimpijskim igrama, otvorena je danas u Beogradu.

Otvaranju u Knez Mihailovoj ulici prisustvovali su čelnici Košarkaškog savezda Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, nekadašnji košarkaški reprezentativc, kao i aktuelne prvakinje Evrope reprezentativke Srbije u kompletnom sastavu.

Izložba je hronološki foto prikaz muške i ženske domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košarke na Ollimpijskim turnirima, sa tematskim celinama posvećenim i legendarnim trenerima, funkcionerima i sudijama, koji su učestvovali na Igrama.

Izložba sadrži i pisana svedočanstva uspeha, poput zapisnika čuvenih utakmica i naslovnih strana dnevne štampe. Postavka je zaokružena postamentima sa fotografijama aktuelnih putnika za Rio, ženske i muške reprezentacije, evropskih šampionki i svetskog vicešamiona.

Autorka izložbe, istaknuta novinarka Nina Spasojević Radojević istakla je zadovoljstvo što je jedan njen projekat ostvaren i ocenila je da domaća košarka "ima čime da se diči".

U toku ceremonije promovisana je i knjiga uglednog košarkaškog novinara Vlade Stankovića "Koš po koš 2", koja se bavi isključivo olimpijskom tematikom.

U pitanju je deo trilogije, pošto je prvi deo bio posvećen nastupima na Evropskim prvenstvima, dok će treći deo biti posvećen igrama na Svetskim prvenstvima.

Izložba je otvorena do 7. avgusta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRE I POSLE RIJA – ISTORIJA: Otvorena izložba posvećena nastupima košarkaške reprezentacije na OI!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2016, 06:46

Izložba „Pre i posle Rija – istorija“ koja predstavlja retrospektivu nastupa naših košarkaških reprezentacija na Olimpijskim igrama otvorena je danas u Knez Mihailovoj ulici u prisustvu čelnika Košarkaškog savezda Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, nekadašnjih košarkaških reprezentativaca...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.