Otac rođen na KiM, on je Finac i za B92.net otkriva: Naravno da znam srpski VIDEO

Izvor: B92, 09.Sep.2022, 14:56

Otac rođen na KiM, on je Finac i za B92.net otkriva: Naravno da znam srpski VIDEO

Edžon Maćuni, košarkaški reprezentativac Finske, pričao je za B92.net o igri reprezentacije, ali i svojim korenima koji potiču sa Kosova i Metohije.

Maćuni igra dobar turnir, na pet odigranih utakmica ima prosek od osam poena i četiri asistencije, a za naš portal kaže da ih je utakmica protiv Srbije vratila u realnost.

"Videli smo gde moramo da napredujemo, Srbija nas je vratila u košarkašku realnost. Skupili smo se i ove dve utakmice smo odigrali bolje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Videćemo šta će biti u Berlinu", rekao je Maćuni za B92.net.

Finska je izgubila glatko od Srbije, ali je posle toga ostvarila dve velike pobede – protiv Češke i Holandije.

"Sada svako svakoga može da pobedi, u pitanju je jedna utakmica. Mi moramo da igramo našu utakmicu, da damo 100 odsto i kada igramo zajedno, možemo pobediti svakoga na turniru", uveren je Edžon.

Otac finskog košarkaša, Besim Maćuni, rođen je na Kosovu i Metohiji, bio je i profesionalni košarkaš, a sada je trener i, kako kaže Edžon junior, dosta mu pomaže.

"Mnogo mi pomaže, kao da mi je lični trener. Gledao je naše utakmice iz dvorane, putovao je iz Finske dovde i to je poseban trenutak za mene."

"Mnogo pričamo o košarci, o tim sitnim detaljima koje ti pojedini treneri ne mogu dati, on mi da i pomaže koliko može", dodaje.

Sa ocem je pričao i o jugoslovenskoj košarci, te kaže da pokušava da upije što više stvari.

"Naravno, pričao mi je mnogo priča i kako je on odrastao i učio košarku. Pokušavam da što više upijam od njega kako bi moja igra napredovala".

Edžon ističe da je jedan od saveta koji mu je otac dao jeste da bude siguran u sebe.

"Da budem pun samopouzdanja. Veliki broj Balkanaca ima to samopouzdanje, vole košarku i pokazuju emocije. To moram i ja da uradim, to je način na koji napredujete. Ako ne verujete u sebe, niko neće".

Za kraj smo ga pitali, s obzirom da mu je otac odrastao u Jugoslaviji, da li zna srpski ili srpske psovke.

"Naravno da znam, ali bolje sada da ih ne pričam", uz osmeh nam je odgovorio Edžon.

Finska u osmini finala igra protiv Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.