ODLUČENO: Srbija dobila novog SELEKTORA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUČENO: Srbija dobila novog SELEKTORA!

Poznat naslednik Aleksandra Đorđevića.

Košarkaški savez Srbije je odlučio, Igor Kokoškov je novi selektor, saznaje Blicsport! Srpski stručnjak je sa Slovenijom bio šampion Evrope pre dve godine u Turskoj, a iza sebe ima i ogromno iskustvo u NBA. Na klupi Orlova zameniće Aleksandra Sašu Đorđevića, koji je vodio selekciju Srbije do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svetskog prvenstva u Kini, kada je po završetku takmičenja podneo ostavku.

Kokoškov je trenersku karijeru počeo 1992. u OKK Beogradu, a posle sezone u omladinskom pogonu Partizana otišao je u SAD i bio asistent u Mizuriju, Los Anđeles Klipersima, Finiksu, Klivlendu, Orlandu i Juti, da bi u sezoni 2018/19 dobio prvi samostalni angažman u Sansima.

Posle odlaska iz Arizone, Kokoškov je angažovan u Sakramentu, gde obavlja ulogu pomoćnog trenera Kingsa koji su mu dali zeleno svetlo da preuzme selekciju Srbije.

Pred srpskim stručnjakom je jasan cilj, da Orlove odvede na Olimpijske igre u Tokiju preko kvalifikacionog turnira, koji će naša država organizovati u junu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.