Novosađani na novom terenu: Šarengrad u bojama MOZZART-a

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani na novom terenu: Šarengrad u bojama MOZZART-a

Velika akcija kompanije Mozzart, “100 terena za jednu igru“ nastavljena je u novosadskom naselju zanimljivog naziva u kojem je svečano zasijalo obnovljeno košarkaško igralište

Zahvaljujući akciji kompanije Mozzart "100 terena za jednu igru", dvostruki prvaci sveta u basketu "3x3" od danas su bogatiji za obnovljeni košarkaški teren koji se nalazi u ulici Mileve Marić 62.  Novi teren, 22. po redu, obnovljen je na predlog Jovana Jovića preko sajta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << www.deotvogzivota.com. Jovan je svoj predlog obrazložio na sledeći način: "Tabla nije menjana od 1999. godine, na basket preko leta dolazi i do 30 ljudi, čak i neki mlađi igrači koji igraju u Košarkaškoj ligi Srbije".

Novosađani su se na ovom terenu okupljali godinama unazad i mnogi od njih kažu da im je vreme provedeno na terenu bilo dragoceno, dok je za neke to bio najlepši period dana.

"Na ovom terenu nisu počinjali profesionalci, možemo da se pohvalimo samo Markom Brankovićem, koji trenutno igra u Vojvodini, ali ponosni smo na sve koji su se zahvaljujući odrastanju uz basket, ostvarili kao porodični i poslovni ljudi", istakao je Jovan.

Prema Jovanovim rečima, obnovom igrališta u Šarengradu, kompanija MOZZART pomogla je da se ulični basket vrati na velika vrata u ovo novosadsko naselje, a koristiće ga kako mlađa tako i starija populacija. "Pomogli ste nam da se okrenemo zdravom životu, druženju na sportskom terenu, a ne na ulici ili na internetu", rekao je Jovan.

U gradu koji ima dvostruke svetske prvake u basketu "3x3", u pomenutom naselju Šarengrad, u istom dvorištu u kom se nalazi teren koji je kompanija MOZZART renovirala, napravljena je i teretana na otvorenom, što ovaj deo grada čini atraktivnom sportskom lokacijom.

"Kompanija Mozzart se trudi da obnovom terena pomogne lokalnim zajednicama u promociji sporta, rekreakcije, jačanja timskog i takmičarskog duha", rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije MOZZART.

Akciju kompanije Mozzart podržala su brojna imena iz sveta košarke Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, i mnogi drugi.

Pre terena u Novom Sadu, kompanija MOZZART obnovila je igrališta u Prijepolju, Pirotu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu, Mačvanskoj Mitrovici, Velikoj Drenovi, Feketiću, Vrnjačkoj Banji, Šapcu, Valjevu, Pribojskoj banji, Preševu, Kovinu, Rumi, Nišu i Negotinu.

Kompanija MOZZART nastavlja sa obnovama oronulih košarkaških igrališta, a svi zainteresovani mogu da daju svoj predlog na stranici www.deotvogzivota.com.

(FOTO: mozzartsport.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.