Novi košarkaški džin - kuca bez skoka, 90 rampi u 24 meča! /video/

Izvor: Blic, 06.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi košarkaški džin - kuca bez skoka, 90 rampi u 24 meča! /video/

Bliži se početak "Martovskog ludila" u verovatno najatraktivnijoj košarkaškoj ligi sveta - NCAA, a jedna od najvećih zvezda ove sezone je gorostasni centar malo poznatog Univerziteta Severna Karolina Ešvil, Keni Džordž.



Centar Buldoga, rođen u Čikagu, nema brzinu i tehniku, ali svojom pojavom na terenu i visinom od 236 u patikama privlači pažnju navijača, skauta i sponzora i potpuno demorališe igrače suparničke ekipe.

Džordž, visok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 231cm bez patika isto koliko i legendarni Georgi Murešan, najviši igrač u istoriji NBA, proglašen je za najboljeg defanzivca godine u Big Saut konferenciji, a do tog priznanja je došao zahvaljujući neverovatnih 90 blokada u 24 utakmice. Ipak, nešto brži igrači uspeju da mu promaknu, pogledajte snimak njegove igre u odbrani ovde.

Ostatak statistike člana druge postave lige je samo solidan, ima prosek od 12.5 poena po utakmici, 6.9 skokova, a ubedljivo je najbolji igrač u Americi po procentu šuta - 71.3 odsto.

Doduše, on nema puno problema da postiže lagane koševe jer mu raspon ruku od 258cm obezbeđuje potpunu dominaciju u reketu, a može da zakuca bez odraza! Plejmejkeri UNCA Buldoga nemaju težak posao, dovoljno je samo da pošalju bilo kakvu visoku loptu pod koš i to je to.

Sve je mismeč: Keni Džordž

Visina igrača, koga mnogi vide kao naslednika Šekila O'Nila, naravno sa sobom nosi i brojne probleme. Od onih mnogo ozbiljnijih, kao što su bolovi u zglobovima i strahovanja da kolena neće izdržati njegovih 163.6 kilograma, preko nemogućnosti da vozi kola ili koristi redovne avio-linije (jer su sedišta "mala"), pa sve do nedostatka opreme odgovarajuće veličine.

Prvi mu je u susret izašao baš Šek, koji mu je svojevremeno poslao nekoliko pari svojih patika veličine 22, ali je i tada Džordž morao da traži usluge posebnih obućara koji su ih produžili do broja 25.

Ni tu nije bio kraj, pa sada ima poseban ugovor sa "Najkom" koji mu šalje 12 pari specijalno napravljenih patika broja 28 (broj za koji ni izbliza ne postoji ekvivalent u evropskim merama). To je jedina obuća koju nosi, jer ih niko drugi ne proizvodi.

Ostaje da se vidi hoće li on ostati još samo jedna neverovatna pojava u košarci ili će uspeti da se izbori sa visinom i težinom i napravi pravu karijeru u NBA ligi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.